Inför IK Tellus


En av isens bästa spelare mot Broberg/Söderhamn – Johan Koch

IFK Vänersborg rockade loss rejält igår när Broberg/Söderhamn kom på besök för en förväntad batalj i streckstriden. Av detta blev dock intet. IFK var numret för stora och efter massor med läckra mål skrev slutresultatet till 8-0.

– Vi fick igång offensiven som saknats i en del matcher, samtidigt som vi lyckades utnyttja en del av deras svagheter, menar Johan Koch.

Det var förvisso femmålsskytten Jocke Hedqvist som dominerade målskyttet mot Broberg/Söderhamn, samtidigt var det många av de andra spelarna som steg fram och visade framfötterna. Johan Koch var definitivt en av dem. Han stod förmodligen för sin bästa insats den här säsongen.

– Nu lyckades vi få med fler spelare i anfallen och då kom också utdelningen. Vi hade ett bra snack efter vår svaga insats i bortamatchen mot Villa och det har givit resultat. Nu gjorde vi väl ifrån oss, både försvarsmässigt och offensivt.

– Med tanke på alla mål blev det något av ketchupeffekten för vår del och det var på tiden, fortsätter Sundsvallssonen Johan Koch. Nu väntar alltså IK Tellus från Stockholm och Koch lovar på stående fot att det inte ska bli någon underskattning av Stockholmslaget.

– Det är min uppgift att se till att vi inte underskattar våra motståndare. I Stockholm vann vi med 4-3 sedan vi haft en klar 4-0-ledning. Tellus har gjort flera bra matcher så någon underskattning från vår sida får det inte bli, säger Ari Holopainen vänligt men bestämt. Självklart var IFK-tränaren mycket nöjd med sina mannar efter storsegern mot Broberg/Söderhamn.

– Verkligen roligt att vi fick ordentlig utdelning på målskyttet. Det ska vi ta med oss till de kommande matcherna och först och främst mot Tellus. Holopainen var i stort sett nöjd med allt efter 8-0-segern, ja, frånsett då en period efter  6-0-målet. Nu vill han se en helgjuten insats i 90 minuter mot Tellus.

– Vår högstanivå är riktigt bra och nu hoppas jag att det som var så mycket värt igår ska upprepas i morgon, funderar Ari Holopainen. Laget tränar en timme idag på eftermiddagen och allt var frid och fröjd vad gäller skador och sjukdomar.

– Vi ställer upp med bästa möjliga lag, påpekar IFK-tränaren.

Söndagens match startar klockan 17.00 i Arena Vänersborg.  Fri entré gäller för alla som är IFK medlemmar.

 

Text: Jerry Lindkvist