Inför IK Sirius – IFK Vänersborg

Får IFK jubla ikväll igen? Foto: Patrik Karlsson

Ikväll är det dags för IFK Vänersborg att åka till ett förmodat regnigt Uppsala för att möta hemmalaget IK Sirius. För IFK handlar matchen om att jaga bort ytterligare ett spöke, precis som man gjorde mot Kungälv. Sirius var nämligen det enda laget som IFK inte lyckades ta poäng av förra säsongen, något IFK givetvis siktar på att ändra på ikväll.

Sirius å sin sida har ännu inte tagit poäng på hemmaplan den här säsongen. Laget har varit skadedrabbat under hösten med skador på Niklas Hellqvist (dock klar för spel ikväll), Alexander Mayborn (osäker på spel) och Patrik Johansson (spelar ej).

Sirius tippades långt ner i tabellen inför säsongen, mycket på grund av att man brandskattades på duktiga spelare som Kalle Spjuth och Christian Mickelsson, men överraskade positivt i inledningen med bland annat seger borta mot Västerås. Den senaste tiden har det dock gått tyngre och laget har bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna.

En vass målskytt har Sirius i Viktor Broberg (14 mål hittills) och trollgubben Andreas Eskhult håller fortfarande hög klass i sina bästa stunder. Laget kryllar dessutom av IFK-bekantingar: Alexander Mayborn, Lars Fall, Ilja Grachev och Patrik Johansson har alla ett förflutet i Vänersborg.

I IFK Vänersborg är det skadefritt, den enda spelaren som eventuellt inte är tillgänglig för spel är Adam Blomster som kan komma att spela med Blåsut i enlighet med klubbarnas samarbetsavtal. IFK har tagit poäng i de två senaste matcherna mot Kungälv och Vetlanda och torde känna viss medvind i ryggen.

I den här serien finns det dock inte lätta matchen så det gäller att inte slappna av och tro att saker och ting kommer lösa sig själva bara för att det gått bra på slutet. Gemensamt för det matcher som IFK tagit poäng i den här säsongen har varit att hela laget kämpat hårt i 90 minuter och det kommer krävas även ikväll om man vill ha sällskap av två poäng i bussen hem.

Avslag kl 19.00 på Studenternas IP i Uppsala. Matchen följes som vanligt enklast via www.ttela.se eller www.elitrapport.se