Inför IK Sirius – IFK Vänersborg

pk1419

Idag klockan 16.00 skrinnar IFK Vänersborg in på Studenternas i Uppsala för att möta Sirius. Från den arenan har tränaren Stefan Karlsson många minnen från:

– Ja det finns massor från både när man var ung och spelade och även senare som tränare. Det bästa minnet ändå är väl när vi äntligen vann SM-guld där med Hammarby IF 2010.

Nummer 7 i IFK, Sergej Lomanov, tog sina första skridskoskär här, och det finns nog massor av spelare som har minnen från denna klassiska arena.

Nu ställs serieledande IFK mot Sirius i den åttonde omgången.

Vad säger du Stefan Karlsson om dagens motstånd?

– Det är en klubb som är lite på G både utanför och på plan. Jag såg dem mot Gripen och de hade bra spel under några perioder.

Ändringar i laget:

– Mathias ”Pumpen” Johansson och Mikko Lukkarila vilar. In kommer Richard Wallin Kamperin som libro medan Alexander Mayborn kommer spela på topp.

Ändringar i spelet sedan sist match mot Hammarby:

– Nej vi kommer köra på med vårt spel, men nu ska vi spela i 90 minuter. Förra matchen kontrollerade vi i 75 minuter och sedan blev det raggarbandy. Jag tror det blev nio mål under sista kvarten och det har jag nog aldrig varit med om förut. ”Bajen” chansade där och gjorde det bra.

Text: Sven Wassén

Matchen kan du se live på bandyplay.se för endast 99kr. Nu kan du också köpa månadsabonnemang på Bandyplay för 289 kr!

Mer inför matchen: