Inför IK Sirius hemma.

IFK Vänersborg tar ikväll emot Sirius hemma i Arenan.

En högintressant drabbning mellan två lag som inlett årets elitserie på ett övertygande sätt. IFK har två mycket fina prestationer i ryggen efter hemmaseger med 6-2 mot Bollnäs efter en jättefin insats och nu senast 4-4 i svåra bortamatchen mot Västerås då Johan Koch agerade poängräddare med sin sena kvittering. Uppsalalaget Sirius har spelat en match mer än IFK och har med sina sex poäng endast en förlust. Bland annat besegrade laget Västerås borta i premiären och nu senast Broberg/Söderhamn på hemmais med uddamålet 4-3.

-Det blir en mycket tuff match för oss ikväll. Sirius har tagit flera kliv denna säsong och spelar en fartfylld och bra kontringsbandy med stark defensiv. Det gäller verkligen för oss att vi inte tappar fokus på  vår defensiv och är bra i vårat kollektiv, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen.

-Vi stod för en strong insats senast, tycker jag. Vi tappade vårat spel en period i den andra halvleken som blev lite förryckt med skador och utvisningar. Vi kommer dock igen och kvitterar i slutskedet av matchen, och skapar flera riktigt klara chanser i övrigt. Ett rättvist resultat. Vår andra halvlek i senaste hemmamatchen mot Bollnäs var oerhört bra, en av de bättre vi  presterat på mycket länge. Det känns som vi har hittat tillbaka till vårat spel igen efter att ha gått ner oss lite grann efter World Cup. Vi har två mycket viktiga matcher framför oss nu med Sirius ikväll och bortamatch mot  AIK på fredag, fortsätter Ari. 

IFK Vänersborg tränade på tisdagen och har alla spelare tillgängliga i kvällens spännande drabbning. Vi önskar publiken välkommen till Arenan och hoppas på starkt stöd i denna mycket viktiga elitseriematch.

text: Niklas Thonander.