Inför IFK:s match mot Frillesås BK

Annandag Jul är en klassisk bandydag med många derbyn. För IFKs del var det tidigare stormatcher mot Villa Lidköping och mot Gripen Trollhättan. Numera verkar matchplanerarna anse att IFKs julmatch skall vara mot Frillesås, som alltså blir annandagens gäster i Arena Vänersborg.

Förra säsongen blev en stor besvikelse för IFK, men den slutade ändå positivt med segrar så att nedflyttningskval undveks. De kanske största besvikelserna var nog matcherna mot Frillesås. Det blev förlust hemma och även borta på annandagen.

Nu är det ny säsong och IFK har nått goda resultat. För Frillesås är det tvärtom, bara en poäng (hemma mot Bollnäs) på nio matcher. I den senaste matchen hemma mot Edsbyn i tisdags var det dock nära att Frillesås knep nya poäng. Laget tog ledningen med 2-0 och hade 3-3 i halvtid innan Edsbyn kunde säkra en uddamålsseger.

Inför den här säsongen fick IFK ett nytillskott från Frillesås. En av de mest framträdande spelarna i Hallandslaget var Jakob Jenefeldt, som nu återfinns i IFK. Han ser fram emot att möta de forna lagkamraterna.

– Det skall bli kul att spela mot dem. Frillesås är ett hårt jobbande kollektiv.

Vilka i Frillesås skall IFK särskilt se upp med?

– Ryssen Sergey Puchkunov är lurig och väldigt avig. Sedan finns bröderna Fredrik och Mattias Johansson som brukar vara bra. På topp ligger alltid Fredrik Brandin och fiskar efter målchanser.

Hur tycker du att det gått för IFK och dig själv i nya laget?

– Vi får väl vara ganska nöjda med inspelade poäng hittills. Det är många nya i IFK och jag tror att det blir bättre och bättre både för mig och laget när vi får spela ihop fler matcher.

Förutom Markus Kumpuoja, så är alla i truppen klara för spel. Kimmo Kyllönnen stod över några träningar i veckan men kommer att känna på isen innan matchen för att se att allt är OK.

Övriga elitseriematcher på den klassiska annandagsbandyn är AIK-Tellus, Bollnäs-Edsbyn, Sirius-Hammarby, Västerås-Villa, Vetlanda-Motala och Broberg-Sandviken.

Text: Jan-Erik Ehne
Foto: Patrik Karlsson