Inför IFK:s match mot Broberg

Söndagsmatch i Arenan.

Det är ett formstarkt Broberg som kommer till Arena Vänersborg på söndag kl 17 för att möta IFK. Söderhamnslaget har inte förlorat sedan den 11 december mot Tellus (2-3). Efter den förlusten har det blivit fyra vinster (Frillesås två gånger, Hammarby och Bollnäs) samt en oavgjord (Sandviken).

När IFK var uppe i Söderhamn den 9 december blev det 3-3. Det man mest kommer ihåg från den matchen är kanske att Brobergs anfallsstjärna Martin Söderberg blev skadad. Han tvingades till lång rehabilitering och gjorde så  sent som nu på lördagen sitt första träningspass på is med lagkamraterna. Det är väl föga troligt att han finns med i laget på söndag.

I elitseriens tabell placerar sig Broberg på åttonde plats med samma poäng (12) som IFK men med betydligt sämre målskillnad. Dessutom har Broberg spelat tolv matcher mot IFK:s tio.

Det är elitseriens två mest effektiva lag när det gäller hörnmål som möts på söndag. IFK toppar den statistiken med 14 procent tätt följt av Broberg med 13 procent. Av seriens statistik framgår också att Broberg har tilldömts tio straffar medan IFK har fått slå en straff.

IFK:s lagkapten Simon Blomqvist – med förflutet i Broberg – är inställd på en svår match.

– Broberg har gott självförtroende efter fem matcher utan förlust. De har en bra defensiv och är svårslagna.

Men Simon vet också om det egna lagets styrkor.

– Vi skall plocka poäng hemma och det gäller att ”vara på tårna” hela tiden.

I den haltande elitserietabellen ser det ut att bli knivskarp konkurrens om de platser som leder till kvartsfinal. Det är bara Villa och kanske något lag ytterligare som visar stabil framgångsrik form. Bland de senaste lördagsmatcherna fanns ett par stora överraskningar. Frillesås tog sin första seger och det skedde hemma mot Vetlanda. Motala vann stort (6-1) mot Hammarby.

Mot den bakgrunden skulle naturligtvis en seger för IFK mot Broberg vara till stor fördel gentemot de svåraste konkurrenterna om kvartsfinalplatser. IFK ställer upp med ordinarie lag med undantag av Juh0 Liukkonen.

Text: Jan-Erik Ehne
Foto: Mikael Larsson