Inför IFK – Villa


Ari Holopainen manar på sina mannar!

IFK Vänersborg förlorade mot SAIK i onsdagens möte i Arenan efter en något sämre insats än tidigare matcher . Nu väntar rivalerna Villa/Lidköping i en mycket het och häftig derbyfest inför storpublik. IFK tränade mycket lätt på torsdagen och ser med tillförsikt fram mot fighten. -Dessa matcher är de roligaste som finns att spela. Ett sådant här derby är av helt annan karaktär än en vanlig seriematch och liknar mer en slutspelsfight, säger Ari Holopainen. -Alla spelare är otroligt laddade och det är ju underbart med mycket folk i Arenan. Det kommer bli en häftig tillställning inför storpublik, säger en entusiastisk IFK-tränare.

 -Villa spelar inte helt olikt Sandviken och gillar att hålla i bollen och är skickliga i det spelet. Vi måste våga spela vårat spel fullt ut, vilket vi inte gjorde riktigt senast. -Sedan gäller det återigen att vi fullt ut fokuserar på vår insats och vår prestation, då kommer vi göra en bra insats. Vi ser verkligen fram mot matchen, fortsätter Ari som släpper laget matchdagen.

Efter en fantastisk start på årets elitserie har Villa nu tre förluster  på de fyra senaste matcherna och står på 13 poäng, jämfört med IFK:s tio. En mycket viktig match i en elitserie som är jämnare än på många år. Det skiljer endast fem poäng mellan ettan och åttan i serien, då en dryg tredjedel av serien är spelad. Allting talar för ny jämn match imorgon.

Vi uppmanar publiken att komma till Arenan i god tid då det kommer bli jättemycket publik och därigenom risk för långa köer.

Text: Niklas Thonander