INFÖR IFK – Vetlanda Läget i Laget

pk0932

Robin Lundqvist rundar en Vetlanda spelare. Bilden från träningsmatchen tidigare i höst. Foto: Patrik Karlsson


Inför elitseriepremiären var IFK:s tränare Ari Holopainen mycket förväntansfull. Nu efter två matcher och två förluster så handlar det mera om revansch för Ari och för killarna i laget.

-Vi är oerhört revanschsugna efter vår dåliga insats senast. Det har varit vår enda tanke sedan förlusten i Kalix.

Efter en spelmässigt bra premiär mot Edsbyn så hade nog de flesta av oss, inklusive IFK:s spelare och ledare hoppats på seger i bortamatchen mot Kalix, och det såg ju också bra ut länge.

-Vi äger matchen i 55 minuter och leder med 2-0, men sedan händer nåt vi inte kan förklara. Det verkar som att vi blir rädda för att förlora och då gör man ju det. Vi får hoppas att detta blev en väckarklocka för oss, menar Ari.

Vetlanda har också inlett säsongen med två raka förluster, så det är två segersugna lag som drabbar samman.

-Jag tycker vi har bra koll på dem. Men det handlar som vanligt om vår prestation. Gör vi det vi kan och det vi bestämt, då får Vetlanda svårt att vinna mot oss.

Saknas i IFK imorgon gör Richard Wallin Kamperin som är avstängd. Vilken den slutgiltiga laguppställningen blir var Ari inte klar med efter fredagsträningen.

-Jag ska fundera på det. Någon spelare kände sig lite småkrasslig, så vi bestämmer laget först imorgon, säger IFK-tränaren, som för övrigt var väldigt nöjd med fredagens träning.

-Det var bra fart och vi är enormt laddade och revanschsugna. Vi vet också att det kommer att bli tufft imorgon och att det blir en jämn och tät Elitserie i år. Så om vi vill vinna våra matcher, så handlar det om att vi alltid måste göra vårt yttersta, och det ska vi göra, säger Ari Holopainen som avslutning.

I Vetlandas lag återfinns Johan Löfstedt som blev utsedd bäste spelare i senaste VM då Sverige blev världsmästare. En annan spelare att ha koll på är anfallaren Joakim Andersson som redan gjort fyra mål i årets elitserie, och i målet återfinns en Vänersborgsbekanting, nämligen David Borvall som spelade i IFK förra säsongen.

Text: Svante Johansson