INFÖR IFK – VÄSTERÅS LÄGET I LAGET

Peter Andersson, assisterande tränare


IFK Vänersborgs spelare har fått nästan en hel veckas matchledighet efter den tuffa förra veckan med tre matcher på sex dagar. Det var välbehövligt tycker IFK:s assisterande tränare Peter Andersson:

-Förra veckan var väldigt intensiv, med flera matcher och mycket resande. Så det har varit skönt att få ta det lite lugnare och vi har fått en bra återhämtning denna veckan, men vi har också tränat bra, säger Peter.

Nu väntar Västerås och det är ett lag som tillhör giganterna i svensk bandy och de är alltid bra.

-De ska bli väldigt roligt att möta Västerås. Det är alltid roligt med hemmamatcher på fredagar och speciellt när vi möter bra motstånd, säger Peter och berättar vidare att alla spelare är tillgängliga förutom Robin Öhrlund.

-Robin är med på träningarna men tar det fortfarande lite lugnt efter sin axelskada. Han får träna på över helgen och sedan får han avgöra när han är redo för spel.

Peter Andersson är också klar över att Västerås kommer att bli en tuff nöt att knäcka, men menar att IFK vet hur man ska agera och vad som krävs.

-Vi måste sätta vårt grundspel och snabbt hitta våra positioner framförallt när vi försvarar oss. Det gäller att ligga tätt på Västeråsspelarna och inte ge dem ytor, för då kommer de med mycket folk, menar Peter Andersson.

-Men vi måste ha ett offensivt spel också. Ha tålamod när vi anfaller och hitta våra kombinationer. Det är också viktigt att vi går på avslut så inte Västerås får ställa om mot oss.

Peter Andersson tror helt klart på en spännande match.

-Vi gjorde det bra i helgen och det ska vi ta med oss. Form är dock en färskvara så det gäller att inte slå sig till ro utan fortsätta att vara ödmjuka och tro på det vi gör, säger han.

Västerås är ju ett kollektiv med bra spelare på alla positioner. I år har man också förstärkt laget med en av Sveriges absolut största talanger, nämligen Martin Landström från Vetlanda.

-Västerås är ett väldigt bra lag, men jag tror också att de har en del respekt för oss. Nu är det Elitserie och vi spelar om poäng, så då gäller det att vi håller skärpan över nittio minuter, och det har vi tänkt att göra imorgon, avslutar Peter Andersson.

Text: Svante Johansson