Inför IFK Vänersborg – Villa Lidköping

Foto: Patrik Karlsson

Passningen – nr 92 – 10 januari 2011, hämta som pdf här

I det läget IFK befinner sig just nu, och där den största svagheten ligger i att göra mål, så var det bland det sämsta som kunde hända att den unga talangen Robin Lundqvist blev skadad. Hela fyra matcher var han borta och var tillbaka i senaste matchen mot Vetlanda, men naturligtvis med en viss försiktighet och inte i 90 minuter. Vi ringde till Robin för att ta reda på formen inför morgondagens möte mot Villa Lidköping.
– Det känns jättebra nu och jag är helt återställd, så jag är fit for fight igen, säger en taggad Robin.

Enligt tränaren Berner så såg Robin väldigt stark ut på lördagens träning, vilket tryggt nog bekräftar Robins status på sig själv.

Man undrar, hur startar karriären för en 19-årig bandytalang som du?
– Hmm, det var nog pappa som såg till att jag började spela bandy vid 6-7 års ålder. Men det var inte bara bandy då, jag höll även på med fotboll.

Ryktet säger att du var väldigt bra på fotboll också, övervägde du någon gång att välja fotbollen istället?
– Året innan jag valde, lutade det faktiskt åt fotboll. Men så blev jag inte uttagen till Västgötalaget på grund av bandyn, och sen fick jag förfrågan ifrån IFK och då blev det att jag valde bandyn, berättar Robin.

Bra val med facit i hand. Lundqvist tillsammans med framför allt Fagerström är namn som ofta nämns som stora hopp och som många har förväntningar på och man undrar hur mycket press dom känner för detta.
– Lite press känner man, men det är inget hinder, det är mest roligt och bra med krav på sig att presetera. Om det inte blir för mycket, men så känns det inte nu.

Foto: Patrik Karlsson

Vad tycker du själv om din säsong så här långt?
– Det känns rätt bra i år. Nu har jag fått spela där fram hela tiden, innan har jag varierat på många posititioner vilket gör det svårare. Nu lär jag mig hur jag ska agera på en viss position och det är mycket lättare att utvecklas då.

Lundqvist är bara 19 år och en otroligt duktig bandyspelare och man vill gärna veta hemligheten i framgångsreceptet.
– Viljan och att ha kul! Det handlar om att träna rätt, ha fokus på det man gör och viljan att utvecklas. Men framför allt så tycker jag att det är kul, det är det viktigaste, säger Robin övertygande.

Var ska det då sluta, vad har du för mål med din bandykarriär?
– Att blir så bra som möjligt, så får vi se hur långt det räcker och hur bra man kan bli!

Och vi är övertygade om att Robin Lundqvist kommer gå hur långt som helst om han fortsätter följa sitt recept.

Vad tror du om morgondagens (läs kvällens) match mot Villa?

– Det ska bli kul med ett derby igen och vi är väldigt revanschsugna sedan matchen i torsdags. Jag tror att Villa kommer ha mycket boll och vi får satsa på att kontra, vilket passar oss om vi håller tätt bakåt. Villa är ett bra lag, och vi kommer få slita för att vinna, men det klarar vi, bara vi sätter stopp för Johan Andersson (numera Esplund) och Daniel Andersson.

Förra matchen mot Villa Lidköping blev en spännande och fartfylld match med många mål. Matchen slutade 8-6 efter att Vänersborg hämtade in underläget 7-2 till 7-5 och man flåsade hemmalaget rejält i nacken. Om kvällens derby säger tränare Jonas Berner så här;

– Villa är ett oerhört bra lag och kommer säkert att föra matchen. Vi kommer att fortsätta spela tätt och utnyttja de lägen vi får. Jag tror publiken kommer bjudas på en fartfylld match.

Inga skador eller sjukdomar i laget, ordinarie lag finns alltså tillgå enligt Berner.

Matchstart kl. 19.00 i Arena Vänersborg, måndagen den 10 januari.

Som vanligt slår portarna upp två timmar innan match och då är det öppet i TimeOut, IFK-shopen och Arnes Restaurang o Bar. Inför måndagens match är restaurangen fullbokad.

VARMT VÄLKOMNA!