Inför IFK Vänersborg – Vetlanda BK, tors kl.17

Foto: Patrik Karlsson

I senaste hemmamatchen mot Kungälv spelade man starkt och offensivt precis som tidigarematcher, men med den stora skillnaden att man gick av planen med en seger med 5-3. Nödvändigt och välförtjänt. I bortamatchen tre dagar senare mot Bollnäs, vilket blev den 4:e matchen på en vecka, orkade man dessvärre inte stå emot och man fick med sig ytterligare en förlust.


En person som vi verkligen hade behövt på isen nu, men som försvann redan efter första matchen med ett nyckelben som lossnat ifrån fästena, är Andreas Eriksson.

– Det är fruktansvärt jobbigt att stå bredvid, är man på isen är man fokuserad på uppgiften och matchen, nu känner man att man inte kan göra så mycket och det är väldigt frustrerande, säger Andreas på den bredaste norrländska dialekten.

Om en knapp månad, den 4 februari, ska han ta bort skruvarna i axeln och därefter får han börja träna upp styrka och rörlighet, vilket kommer ta sin tid eftersom han inte har haft någon rörlighet i axeln på tre månader.

Man undrar, hur överlever du utan bandyn?
– Det är tungt, väldigt tungt. Men jag är med varje träning och varje match, jag försöker vara med och peppa grabbarna och bidra med det jag kan vid sidan av planen. Och eftersom både Bergwall och Berglundh är på isen nu, så hjälper jag Berner på bänken.

Tränar du något annat?
– Jag började trampa lite på motionscykeln, men efter ett tag lossnade en av skruvarna, så då fick jag order från läkarn att inte göra något. Men det är inte roligt att sitta inne och cykla när de andra är ute på isen.

Hur är stämningen i laget tycker du?
– Trots tabelläget, så är det kanonbra stämning, det är ett gott gäng. Vi ska fortsätta jobba på, så kommer vi att fixa detta tillsammans, konstaterar Andreas bestämt.

Andreas har gjort fyra säsonger i IFK och detta är hans femte som han bara fick göra en halv seriematch i, och vi undrar vad han tycker om utvecklingen under dessa år.
– Det året jag kom hade många spelare lämnat laget, men jag tycker vi har en bättre spelartrupp för varje år som går, men det har ju även de andra lagen. Personligen har jag utvecklats väldigt mycket, jag har blivit bättre och bättre, och inför den här säsongen kändes det väldigt bra.

Vem i laget tycker du har utvecklats mest till den här säsongen?
– Robin Lundqvist tycker jag framför allt har tagit störst kliv från förra året, men även Mikael Olsson och Christoffer Fagerström.

Hur känns det inför framtiden?
– Suget kan inte blir större. Hela sommaren kommer jag gå och vänta på att jag får gå på isen igen.

Och vad säger coach Andreas om morgondagens möte mot Vetlanda?
– Imorn blir det poäng!

Ja, och visst känns det helt rimligt att det finns poängchans mot Vetlanda med tanke på prestationen IFK stod för på Annandagen, då till och med en Vetlanda-supporter deklarerar efter matchen; ”Det var ren tur att vi vann”.

På onsdagens träning stod Weiselius och Rask över p.g.a. förkylning.  Lundqvist provtränade men är osäker för spel. För övrigt är Loheden, Zitouni, Berglundh och Sjöling åter tillgängliga för spel mot Vetlanda.

Varmt välkomna till Arena Vänersborg, torsdag 5 januari kl. 17.00.

Portarna slår som vanligt upp två timmar innan match och då är det öppet i Time Out, IFK-shoppen och Arnes Restaurang o Bar. Boka bord på Arnes innan match; 0521-57 57 27.