Inför IFK Vänersborg – Vetlanda BK

IFK Vänersborg stod för en fin insats i helgens spel i Svenska Cupen där laget var ytterst nära avancemang till semifinal.

IFK släppte bara in två spelmål under hela turneringen och såg även vassa ut offensivt med mycket skapade målchanser. -Efter förlusten mot Villa  inför Svenska Cupen tittade vi tillsammans på matchen i efterhand med spelarna och hade teorigenomgång. Vi rättade till mycket och fick bra svar på en hel del saker vi ville i cupmatcherna. Skönt också att det lossnade målmässigt för oss mot Hammarby. Vi skapade ju flera lägen även i den andra matcherna och defensivt var vi bra, säger assisterande tränare Jesper Larsson.

-Sedan är det en del saker vi måste jobba hårdare med och bli bättre på, men vi tar steg hela tiden. Sedan är vi inte nöjda med att åka ur Svenska Cupen i gruppspelet. Det var tungt när vi var så  nära.

-Nu skall det bli intressant att möta Vetlanda och det är en mycket viktig match inför nästa veckas World Cup i Sandviken. Dessutom är elitserien mindre än en månad bort. 

Bra också att få en 90 minuters match igen, efter helgens cupspel. Vår måndagsträning var  riktigt bra med högt tempo och vi kommer laddade till match. Emil Viklund dras med förkylning och är osäker. Annars ordinarie lag, avslutar Jesper Larsson.

Efter genrepet ikväll mot Vetlanda väntar alltså spel i World Cup för IFK där laget ställs mot Västerås SK, finska Veiterä och avslutningsvis Misja Pasjkin tränade Jenisej med start på torsdag nästa vecka och 1 November väntar sedan Sandvikens AIK hemma i Arenan i elitseriepremiären för IFK Vänersborg.

 

text: Niklas Thonander

foto: Patrik Karlsson