Inför IFK Vänersborg-Sandvikens AIK, kl 19

Passningen – 9 feb – nr 95 – hämta som pdf här

Nr 11 Christoffer Fagerström har fått förtroendet – och tagit det fullt ut. Men det är inget han gärna pratar om. När man försöker få honom att prata om sina prestationer och framgångar framhåller han sina duktiga medspelare och de fina passningarna han får. Blott 18 år har han tagit en självklar plats i elitserien, och i landslagströjan på juniornivå, där han senast, tillsammans med Alexander Zitouni, tog guld i Nordiska Mästerskapen i Finland med U19-landslaget.

Hur tyckte du det gick för dig personligen i NM?

– Det var godkänt. Vi hade många bra passningsläggare i laget som la fina bollar till mig. Det var jättekul att vara iväg och spela lite annan bandy och det är alltid speciellt att få ta på sig landslagströjan och spela för Sverige.

Fagerström spelade vänster mittfältare och gjorde flest mål i hela turneringen med sina 6 mål, och blev utsedd till turneringens bästa forward. Och det är just forward som Fagerström har spelat i IFK i år. Men det var en position han fick först när serien hade startat och Andreas Eriksson olyckligt skadades i första matchen.

– Det var nytt för mig att gå upp på forward och det var annorlunda och jag fick lära mig spela defensivt och offensivt på den positionen. Nu är det bara libero jag inte har spelat nu, så vi får väl se när jag får testa det, säger Christoffer och skrattar.

Om han hade fått välja hade han helst spelat halv som han gjorde innan.
– Men nu är det ju inte jag som väljer det, utan ledarna, säger Fagerström.

Och nog har ledarna Berner, Berglundh och Bergwall koll på vad dom gör, för än så länge har Fagerström gjort flest mål i laget med sina 14 mål.

Fagerström skjuter här in 3-1 mot Kungälv

Hur ser du på din utveckling i år i jämförelse med förra året?

– Jo den har gått framåt. Jag har fått mer speltid i år och då utvecklas man ju mer och man får mer matchtempo. Om utvecklingen går framåt så är jag nöjd, säger han ödmjukt.

Bara 18 år, och redan så bra, vad är dina framgångsfaktorer?

(Tänker länge) – Jag har fått förtroendet, och då vill man inte misslyckas utan man gör allt för att fortsätta prestera. Jag har egna mål för mig själv och jag är aldrig nöjd, det finns alltid något som kan bli bättre. Sen spelar man med så många duktiga lagkamrater på planen också.

Hur får man ihop elitseriebandy med skolan?

– Det är ingen jättebra kombination, skrattar Christoffer, det är tur jag har snälla lärare som verkligen ställer upp. Man får försöka ligga steget före hela tiden, och ibland får man ta med sig skolarbete på bussen. Men jag trivs med den livsstilen.

Hur gör du för att koppla bort bandyn, för det måste man väl ibland?

– Det är svårt, det är mycket bandy i huvudet hela tiden. Men jag är med kompisar och försöker göra annat och sen spenderar jag mycket tid med min flickvän.

Vad har ni tagit med er från förra förlusten och hur ser du på matchen mot klara seriesegraren Sandviken?

– Vi var inte alls med från start i förra matchen mot Sirius, det kommer vi vara nu. Sandviken är starka offensivt och har många duktiga individuella spelare. Vi ska få vårt defensiva spel att fungera bra och ta vara på de lägen vi får framåt. Vi har haft bra träningar senaste veckan med bra fart och alla brinner för att klara av detta nu. Idag (läs igår) på träningen var det bra stämning och det smällde på och visades känslor – så det känns mycket positivt inför matchen i morgon!

IFK VÄNERSBORG

SANDVIKENS AIK

Onsdagen 9 februari – kl 19 – Arena Vänersborg


SÄSONGSREA I IFK-SHOPEN

Kl 17 slår portarna upp för säsongsrean i IFK-shopen. Så passa på att reafynda bland tröjor, t-shirts, mössor och mycket annat smått och blått.

VÄLKOMNA!