Inför IFK Vänersborg – Motala

IFK Vänersborg fortsätter att finslipa formen inför nästa veckas elitseriestart.

Ikväll väntar IFK  Motala i ett sista genrep hemma i Arena Vänersborg med matchstart 20.00. -Det är bra att vi får den här matchen. Speciellt nu när vi fått ommöblera lite i laget på sistone, säger IFK:s assisterande tränare Jesper Larsson.

Det Jesper främst syftar på är naturligtvis den mycket oturliga skadan på liberon Simon Blomqvist som varit så bra i den positionen, men som nu blir borta från spel en tid på grund av underarmsfrakturen han fick i World-Cup matchen mot Jenisej. -Ett viktigt test inför elitseriepremiären och att killarna får prata ihop sig i sina nya roller i matchsituationer, bland annat på liberoplatsen. Dessutom är IFK Motala ett väldigt bra lag och vi har inte tidigare stött på dem denna säsong, så det blir en värdemätare för oss. Vi har tagit steg hela säsongen och nu fokuserar vi på att steppa upp ytterligare, avslutar Jesper Larsson.

I Simon Blomqvist frånvaro blir det rutinerade finländske landslagsspelaren Juho ”Lippi” Liukkonen som ersätter som libero. En plats Juho har spelat på förut, även om det nu var ganska länge sedan. -Först och främst är det jättesynd om Simon att drabbas av en sådan här skada och så nära inpå elitseriestarten. Känslan är annars absolut att det skall gå bra. Jag har en tät dialog och pratar mycket med både Simon och Kimmo i målet på träningarna  och det gäller att spela så enkelt och samspelt som det bara går och den här matchen blir viktig nu inför elitserien, säger Juho Liukkonen.

-Jag tycker vi har spelat stabilt i såväl World Cup som i Svenska Cupen, där vi gjort mycket som varit bra och där det bara har varit små saker och marginaler emot oss som gjort att vi inte tagit oss vidare, men som lag har vi gjort det bra och tagit steg hela tiden, så jag tycker det ser positivt ut, avslutar Juho Liukkonen. 

Inför dagens match mot Motala saknas Felix Callander, Simon Blomqvist och David Jensen. Hugo Andersson går in i truppen utöver ordinarie manskap. Efter matchen mot Motala väntar alltså  hemmapremiären i årets elitserie om exakt en vecka då Sandvikens AIK  kommer på besök.  Efter det väntar ett hektiskt matchande för IFK:s del med nio  elitseriematcher under November månad.

 

text: Niklas Thonander 

foto: Patrik Karlsson