Inför IFK Vänersborg – Ljusdals BK

Efter två raka förluster siktar IFK Vänersborg på att bryta den negativa trenden ikväll när Ljusdal kommer på besök. I IFK-lägret var man nöjda med spelet i senaste matchen mot Bollnäs men inte med utdelningen i målprotokollet.
– Vi spelade bra sist, men fick inte tillräcklig utdelning. Mot Ljusdal vill jag se samma delaktighet som vi hade under den första halvleken mot Bollnäs. Jag vill även se glöd, energi och passion, säger Jonas Berner till TTELA inför matchen.

Laget kommer göra minst en förändring i laget jämfört med de senaste två matcherna, och det är att Martin Röing kommer tillbaka som libero efter sin skada och Johan Skatz går ut ur laget. Kvällens motståndare, Ljusdal, anser sig IFK ha bra koll på och vet hur man ska straffa dem.
– Ljusdal går mycket framåt, de funderar inte så mycket utan bara kör. Jag tror vi kan dra fördel av del, det kommer uppstå många omställningslägen, säger nyblivne U23-landslagsmannen Christoffer Fagerström till TTELA.
– Vi måste försöka höja både vår högsta- och lägstanivå, fyller IFK:s andre U23-landslagsman, Petter Andersson, i.

I Ljusdal är det skadefritt och laget kommer till Vänersborg efter en resa som startade igår samt en seger i en jämn match mot Gais i förra omgången. Laget har även slagit Sirius i årets elitserie. Segern mot Gais berodde till stor del på att laget fick fin utdelning på fasta situationer i en snöig och svårspelad match. Fyra hörnmål och ett straffmål blev det i 6-5-segern för hälsingarna.

Spelare att hålla ögonen på är målskytten Tobias Björklund, snabbskrinnaren Jonas Engström och rutinerade mittfältsmotorn Sebastian Jonsson.

Avslag ikväll kl 19.00 i Arena Vänersborg. Kom dit och stötta laget till två sköna poäng!

Följ även matchen på www.elitrapport.se och www.ttela.se.