Inför IFK Vänersborg – IFK Kungälv kl. 19.00

Från Passningen nr 90, ladda ner den här

IFK Vänersborg har dominerat stora delar av de senaste matcherna och gått på rejäl offensiv,men trots detta har man inte fått några poäng med sig. Att stå på läktaren och se detta är frustrerande och man lider verkligen med killarna, och man undrar; Vad tänker spelarna själva? Hur laddar de om till match efter match?

En av dessa som storspelat det senaste är burväktaren David Erkenborn, så vi ringde till honom om våra funderingar.
– Vi vill vinna till varje pris nu, så tänker vi. Jag är så imponerad av hela laget som lyckas ställa om från alla tunga förluster, till att i nästa match gå in och prestera 110% igen. Men det är lättare att ladda om eftersom vi känner att vi presterar bra, även fast vi inte får poängen med oss. Det hade varit svårare om vi känt att vi inte hade presterat. Jag är övertygad om att det kommer vända nu, vi kommer att få stolpe in nu och klättra i serien.

Du har stoppat flera straffar de senaste matcherna, vad tänker du innan en straff?
– Jag försöker göra mig så stor som möjligt i mål och få ögonkontakt. Weiselius brukar åka fram och säga vart de kommer lägga straffen, eller så går jag på min magkänsla åt vilket håll den ska gå. Annars står jag kvar mitt i målet tills skottet går, men jag har haft en bra magkänsla det senaste, säger en nöjd Erkenborn.

Hur kom det sig att du blev målvakt?
– Som liten spelade jag både ute och målvakt. Sen stod jag och brorsan mycket på garageuppfarten och sköt på mål och då alternerade man med att skjuta och stå i mål, så det kanske är därifrån. Sen vid 12-13 års ålder så ville jag bi målvakt, då insåg jag väl att jag var bättre i mål än som utespelare.

Ja, för bra i mål har han verkligen varit nr 30, som själv är väldigt nöjd och känner att han gör sin bästa säsong hittills, men han säger också att han har ännu mer att ge. Men det är en tuff konkurrenssituation mellan honom och nr 25 Gabriel Bridholm.
– Vi funkar bra ihop och sporrar varandra väldigt bra. Att vi är två som kämpar om platsen som målvakt tror jag gör att man utvecklas mer eftersom man alltid måste ge allt för att ta en plats. Visst är det tungt ibland att behöva sitta på bänk när man har kämpat hårt, men när det väl är match gör jag allt för att hjälpa Gabbe och peppa honom och resten av laget, säger Erkenborn.

Som siste spelare på planen får man försöka styra sina spelare, men numera måste han även styra sina tränare Bergwall och Berglundh som har snörat på sig skridskorna.
– Det är lite speciellt i början, men det kopplar man snart bort att de är tränare, de blir som vilka spelare som helst på planen. Men de har så mycket erfarenhet så de är svåra att styra, de sköter det mesta själva, skrattar Erkenborn.

Ikväll kl. 19 väntar IFK Kungälv i Arena Vänersborg. Efter senaste mötet som blev en sur förlust med 2-0 borta på Skarpe Nord, och efter två rikigt tunga förluster de senaste 4 dagarna, så finns det bara ett spår för killarna ikväll.
– Det finns en stor revanschlust! Vi är grymt taggade och vi ska bara vinna, det finns inget annat!

Tränare Jonas Berner är inne på samma spår.
– Vi kommer köra på precis som vi gjort de senaste matcherna, kasta oss in offensivt i matchen, och hoppas att det räcker till poäng denna gången. Vi gör en jättebra insats senast mot Edsbyn där dom får ett snöpligt mål på slutet, säger Berner

Både Bergwall och Berglundh har snörat på sig skridskorna nu, när är det din tur?
– Nja, det skulle bli lite tunt på ledare vid sidan av planen då, så det blir nog inget med det…

Ja det kommer garanterat bli en tuff match ikväll i Arena Vänersborg mot ett Kungälv som krigar för slutspelsplats och ett Vänersborgslag som kommer göra allt för att ta poäng…

Och blåvita vänner, se till att komma till Arena Vänersborg idag och stötta och heja fram grabbarna, för motståndarna bussar hit 1/3 av sitt publiksnitt; 300 Kungälvssupportrar på läktarn…

Vi ser fram emot en trevlig afton i Arenan, varmt välkomna!