Inför IFK Vänersborg-Hammarby (Kvartsfinal 4)

Kvartsfinal 4,

Arena Vänersborg, kl 17.00, lördag 21/2

(Totalställning Hammarby-IFK 2-1)

IFK:s nummer 21, Emil, Viklund, i samspråk med lagkamraterna i en av kvartsfinalerna mot Hammarby.

”Vi brukar tänka på hur det är att stå på läktaren”

Efter två hälsofarligt jämna matcher blev det en klar förlust borta mot Hammarby. Nu är det vinna eller försvinna, men Emil Viklund är inte nervös inför sista hemmamatchen.

– Vi ska få en ny match i Stockholm på måndag, det är inte svårare än så.

Två förlängningar, en straffläggning. 1-1 i matcher innan förlusten borta i förrgår, och många undrar nog vad som har hänt i laget det senaste dygnet. Emil Viklund har efter sina fyra mål och flera assister hyllats för sina insatser i slutspelet, men förstår att alla inte är lika nöjda med lagets prestation.

– Torsdagen innebar bara en match i kvartsfinalserien, och alla i laget måste höja sig från det. Vi var inte bra, varken offensivt eller defensivt och det var en väckarklocka. Men jag tror inte att vi har blivit varken nervösa eller stirriga. Vi måste prata och påminna varandra om att kommunicera mer, säger Emil.

IFK Vänersborg har spelat fantastisk bandy i vissa halvlekar, och borde enligt de flesta leda med 2-1 i matcher. Nu är läget det omvända, och vinst hemma på lördagen är ett måste.

–  Vi vill visa publiken att vi kan spela bandy, och att vi gör allt för att vinna. Vi brukar tänka på hur det skulle vara att stå själva på läktaren, och vi förstår vad som förväntas av oss. Vi kommer gör allt vi kan, och vi ger aldrig upp. För oss är det helt självklart att vi får till en match i Stockholm på måndag, säger Emil.

Han pratar om att blicka framåt, att laget har full koll på vad som ska bli bättre och korrigeras. Defensiven är oerhört viktig, men för Emil är det naturligt att fokusera på attack.

– Jag blev värvad till IFK för mina offensiva kvalitéer, och om jag ska välja så är det framåt som gäller. Vi måste bli bättre på många sätt, och var och en vill vara nöjd med sin insats.

Text: Rickard Sköld            Foto: Mikael Larsson

Köp din biljett HÄR

Mer om matchen:

ttela.se

elitrapport.se