Inför IFK Vänersborg – Broberg/Söderhamn

Foto: Patrik Karlsson

Passningen – nr 93 – 14 maj 2011, hämta som pdf här

Ett gäng glada killar klev av bussen strax efter lunch på torsdagen och skulle gå direkt på ett ispass, men innan det lyckades jag få fatt i Henrik Larsson för att ta pulsen på nytillskottet.

Vi börjar med den klassiska sportfrågan; Hur känns det att komma till IFK Vänersborg?
– Bara positivt! Det är väldigt inspirerande att få höra lite nya röster och komma till en ny förening, det ger en rejäl nytändning!

Henrik började sin karriär i Otterbäckens BK och spelade där fram till sista året på gymnasiet då han fick kontrakt med Villa Lidköping, där han nu gör sin femte säsong.
– Jag hade en väldigt bra start när jag kom till Villa med en stark utveckling. Sen känns det som det stannade av lite, jag utvecklades inte lika mycket som i början. Inför denna säsongen kändes det väldigt bra, men sen fick jag skadan på skulderbladet och det var svårt att ta tillbaka sin plats i laget med tanke på den konkurrens som finns i Villa, berättar Henrik.

Vad hade du för bild av IFK Vänersborg?
– Ett stabilt elitserielag som är ett väldigt starkt defensivt lag. Det har alltid varit tufft att möta IFK och det blir alltid en riktig kamp.

Vad tycker du om det du har sett hittills av laget? (Matchen mot Villa och Hammarby)
– Man spelar väldigt defensivt bra när man mött 2 av topplagen. Spelarna går in och gör det som man pratar om att man ska göra, och till slut så ger det resultat. Det är tungt att ligga under med 2 mål, men ändå fortsätter de att kriga och hämtar upp det mot ett lag som Hammarby. Det är väldigt starkt gjort, säger Henrik.

Vad är dina styrkor som bandyspelare och vad tror du att du kan tillföra i IFK?
– Hmm, farten och speluppfattningen som jag känner att jag fått när jag tränat med så många duktiga spelare i Villa. Jag hoppas jag kan tillföra fart framåt, säger en mer försiktig Larsson när han måste prata om sin egen prestation.

Tar dom hand om dig i laget nu?
– Ja de är kanon, det känns jättebra!

Henrik är alltså utlånad från Villa Lidköping till Vänersborg resten av säsongen och skrev på papprena i söndags och ikväll är det matchpremiär med hans nya lag när Broberg/Söderhamn kommer på besök till Arena Vänersborg.

Henrik i aktion på första träningen med IFK. (Foto: Patrik Karlsson)

Vad tror du om matchen mot Broberg/Söderhamn?
– Det är ett topp 4-lag som spelat väldigt bra de senaste åren och ett lag med mycket fart. De har Stefan Larsson och framför allt Joakim Hedqvist som vi får vara vaksamma på hela matchen. Men fortsätter vi på det som vi gjort de senaste två matcherna så har vi alla möjligheter att ta hem detta, säger en avslappnad Henke Larsson innan han piper iväg till träningen.

Enligt tränaren Jonas Berner är han ett efterlängtat tillskott i truppen.
– Det är en spelare vi har försökt få till oss under flera år, så vi har bra koll på Henrik. Han är en duktig skridskoåkare och en konstruktiv spelare som kommer att bli viktig i det defensiva spelet, säger Berner.
Henrik kommer att finnas med i morgon på matchen men svaret på vilken position han kommer ha får vänta till i morgon.

Vi önskar Henrik varmt välkommen till IFK Vänersborg och hoppas han ska trivas och hitta sin roll i laget

Inför matchen

Med 3 poäng i ryggen mot två av tabellens topplag hoppas vi att kamraterna kommer med gott självförtroende och åter igen bjuder upp till bandyfest. Tabellfemman Broberg/Söderhamn har inte spelat sedan i söndags, då de tog 2 poäng hemma mot Edsbyn, och de kommer garanterat ge Vänersborg en tuff match.

– Vi fokuserar på vårt eget spel och kommer satsa på att spela som vi gjort de senaste matcherna med en tight defensiv och sedan ta vara på de chanser vi får, säger Berner om fredagens möte.

Läget i laget

Petter är osäker till spel p.g.a. skada, i övrigt finns resterande trupp tillgänglig.

IFK VÄNERSBORG – BROBERG/SÖDERHAMN

Fredag 14 januari – kl. 19.00 – Arena Vänersborg

Portarna slår upp redan kl. 17.00 och då är det öppet i Time Out, IFK-shopen och Arnes Restaurang o Bar. Restaurangen är fullbokad innan match.

VARMT VÄLKOMNA!