INFÖR IFK VÄNERSBORG – BOLLNÄS GIF

Efter premiären mot Sandvikens AIK i fredags väntar en ny spännande hemmamatch i elitserien för IFK Vänersborg.

I kväll tar laget emot hårdsatsande Bollnäs och det innebär att publiken bland annat får återse Wargönfostrade Christoffer Fagerström som är ny till denna säsong från Hammarby. -En inspirerande uppgift för oss. Bollnäs är ett roligt lag att möta och oerhört duktiga. Det gäller för oss att få ihop vårat kollektiv såväl offensivt som defensivt. Då har vi alla chanser att vinna matchen, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen. 

Efter den tunga förlusten mot Sandviken är det ett revanschsuget hemmalag som laddar för matchen mot Bollnäs. -Vi träffade killarna och diskuterade vår senaste insats. Vi är överens om att vi inte kom upp i den nivå som vi har haft under stora delar av vår försäsong, där vi gjort flera matcher som varit riktigt bra. Ett bra sätt för spelarna att få prata av sig lite och lätta på trycket. Nu är matchen från premiären glömd och vi ser verkligen fram mot dagens fight och räknar med att göra en bra insats och kommer från en bra måndagsträning, säger en laddad IFK tränare Ari Holopainen. 

En gång tidigare denna säsong har IFK stött på Bollnäs och det var i Svenska Cupen i Lidköping. Där vann hälsingelaget med uddamålet 2-1 efter att ha avgjort i slutminuterna. IFK:s insats var dock  bra, speciellt under andra halvlek då IFK var det klart spelförande laget. Bollnäs vann sin elitseriepremiär då laget på hemmais besegrade nykomlingarna AIK komfortabelt med 3-0. Dessförinnan vann Bollnäs även  World Cup så det blir en tuff, men mycket inspirerande uppgift för vårat kära IFK i kvällens häftiga fight och vi vill passa på att hälsa publiken välkommen och hoppas att många kommer och hejar fram IFK.

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno