Inför IFK Vänersborg – Bollnäs GIF, sön kl. 17

Det blev ett härligt målkalas i senaste matchen mot Boltic. 10-1 till kamraterna i halvlek och slutligen 13-3 efter 90 minuter. Skönt att målskyttet äntligen lossnade för killarna.

Vi ringde till en som gjorde 3 mål i matchen mot Boltic; Januari, Februari, Mars, April, MAYBORN!
– HAHAHA, jaaa den har jag hört i många år, och det är alltid lika roligt att höra. De är underbara Älgarna, säger en glad Aleksander Mayborn om Älgarnas fyndiga ramsa.

Foto: Patrik Karlsson

Vad säger du om storsegern?

– Det var otroligt skönt att få vinna, och härligt att vi gör en hel del mål. Det känns väldigt bra!
Ja för mål blev det verkligen, och Mayborn satte 3 av 13.
– Det är alltid roligt att göra mål, det är ju det man ska göra som forward. Men jag har inte fokuserat så mycket själv på att jag inte gjort så många mål innan, det är mest andra utifrån som gjort.

Det är en av många saker man kan fundera över i detta läget, hur står man som spelare emot snacket och det negativa ”utifrån”.
– Jag läser inte vad tidningar och folk skriver, det tror jag ingen i laget gör, vi bryr oss inte så mycket om det, det hade inte funkat då. Vi vet vad vi kan och fortsätter göra det vi tror på!

Stämningen på torsdagskvällens träning var enligt Mayborn naturligtvis jättebra med mycket skratt, som det alltid är efter vunnen match.
– Men trots att det inte gått så bra hittills så har det faktiskt varit väldigt bra stämning på träningarna, och det är ju jätteviktigt, konstaterar Mayborn.

Nummer 16 har snart gjort en halv säsong i sitt ”gamla” IFK efter en tur i Sirius och Gripen.
– Det känns jättebra! Det är såna sköna gubbar i laget och jag har fått mycket vägledning och stöttning av framförallt Johan Koch och Jonatan Rask. Hela laget visar en till rätta och tar hand om varandra, så jag trivs väldigt bra!

På söndag står Bollnäs för motståndet som var i SM-final i våras och ligger på en 6:e plats i tabellen just nu på 13 poäng.
-Vi går för vinst, som vi alltid gör. Sen är Bollnäs är ett bra lag som var i SM-final i våras, men vi vet att vi är starka på hemmaplan och ska fortsätta spela vårt spel och vi ska göra allt vi kan för att knipa poäng,  säger en entusiastisk Mayborn och fortsätter
– Jag tycker det är beundransvärt att Älgarna och publiken fortsätter komma och stötta oss och heja på oss trots att inte resultaten varit så bra. Vi vill alltid vinna och ger allt och vi är väldigt glada för det stödet vi får! Beundransvärt!!

Den numera spelande tränaren Marcus Bergwall är även han lättad över onsdagens storseger.
– Givetsvis känns det skönt att det lossnade för killarna, även målmässigt. Det var vad vi behövde. Vi hade pratat om att komma med hög fart och spela runt bollen och framförallt ha roligt, säger Bergwall.

Och söndagens match mot Bollnäs?

– Det kommer bli en helt annan match då Bollnäs är ett lag som krigar för slutspel. Vi kommer få spela ett riktigt tätt försvarsspel typ som vi gjorde mot Edsbyn. Vi har inte råd att bjuda på något misstag för då smäller det direkt.

IFK Vänersborg – Bollnäs GIF

Arena Vänersborg

Söndagen den 19 december kl. 17.00

Portarna slår upp redan kl. 15.00 och då är det öppet i Time Out, IFK-shoppen och Arnes Restaurang o Bar.

Passa på att boka bord på Arnes innan matchen, som på söndag serverar julbuffé inkl dryck för 140 kr. Ring och boka bord på 0521-57 57 27.

Intervjun är från Passningen nr 89, 17 december, som ni kan hämta här.