Inför IFK Vänersborg – Ale-Surte BK, lördag 5/3 kl. 17

Foto: Patrik Karlsson

Passningen – nr 97 – hämta som pdf här

Sedan 4 års ålder har han spelat bandy, gått på bandy, levt bandy, och nummer 6 i IFK Vänersborg kan inte se ett liv utan just – bandyn. Vi tog ett snack med den stabile högerbacken Richard Wallin Kamperin inför säsongens sista match.


Han jobbar heltid som habiliteringsassistent i Vänersborg och så spelar han bandy, man undrar hur livet ser ut i övrigt.

– Utöver att jobba, äta, spela bandy och sova så försöker jag hinna växla några ord med flickvännen ibland också, säger Richard med ett leende.

Du har hållt dig till IFK nästan hela tiden?

– Ja, jag spelade ett år i Sarpsborg efter gymnasiet. Det var en viktig period att komma hemifrån och man fick testa på lite annat. Men IFK är den klubben jag alltid har velat spela i, sedan jag var liten har jag velat ta en plats i a-laget. Så när jag fick erbjudande om att komma tillbaka tog jag det och tog en ordinarie plats.

Vad är det som är så bra med IFK då, du har aldrig velat gå någon annanstans?

– Förutsättningarna vi har med arenan! Man blir snabbt bortskämd och glömmer ibland hur bra man faktiskt har det. Sen har IFK alltid varit ett skönt gäng med goa gubbar, jag trivs jättebra i laget och så har man jobb och flickvän och allt runt omkring. Dessutom har vi alltid haft bra tränare som ger en möjlighet att utvecklas både personligt och i bandy. Det finns MYCKET positivt, säger en lika positiv Richard.

Vad är det då som är så roligt med bandy?

– Gemenskapen och att tillhöra ett lag. Det är i och för sig inte specifikt för bandyn. Men man skulle inte vilja vara utan den. Det är någonting med att hålla i en klubba och en boll som gör att man blir som barn på nytt!

Vad tror du krävs inför nästa säsong för att inte hamna i samma situation som nu?

– Att vi bygger vidare på det som vi har påbörjat och att vi fortsätter utvecklas både individuellt och som lag. När vi är bra så är vi riktigt bra, så vi måste se till att hålla vår högsta nivå hela tiden. Sen om Andreas Eriksson kommer tillbaka så har vi en notorisk målskytt också, och så förstärka med några nya.

Om du skulle få någon att gå på matchen på lördag som aldrig varit på bandy förut, vad skulle du säga då?

– Att det kommer bli en härlig folkfest på läktaren, att vi kommer bjuda på riktigt bra bandy och att vi behöver stödet. Sen att bara få se nummer 6 är värt biljettpriset, skrattar Richard.

Vad gick genom ditt huvud när Ale-Surte gjorde 5-2 i onsdags?

– Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Men det var gott om tid kvar.

Underskattade ni Ale-Surte?

– Vi visste att det skulle bli tufft och att de skulle pressa högt, men de pressade så extremt högt, och det hade vi inte räknat med och blev stressade i vårt spel och de spelade helt respektlöst. Men sista halvtimmen visade vi att vi är det bästa laget.

Vad får vi se på lördag?

– Ett extremt taggat IFK som vill visa hemmapubliken att vi tillhör elitserien. Vi ska bjuda publiken på en bra avslutning på säsongen!

Till sist, när skriver du nytt kontrakt?

– Jag avvaktar tills vi spelat klart, säger Richard kryptiskt men tillägger; IFK är klubben i mitt hjärta, dom ligger alltid bra till!

ELITSERIEKVAL;

Lördag 5 mars   •   kl 17   •   Arena Vänersborg

Portarna slår upp redan kl. 15.00 och då är det öppet i Time Out, IFK-shopen och Arnes Restaurang och Bar.

Välkommen att boka bord i restaurangen innan matchen på tel 0521-57 57 20. Plockbuffé inkl öl/vin för 150 kr.

Efter matchen är alla välkomna på After Ice och säsongsavslutningsfest i Arnes där A-laget ansluter under kvällen. Nachotallrik inkl öl/vin för endast 100 kr

Biljetter och kort

När det gäller säsongskortsinnehavare på sitt och ståplats så gäller Ert säsongskort även vid denna match. Biljettpriset kommer att vara samma som vid en vanlig elitseriematch. Medlemsföretag i 1903 klubben kan byta biljettbevis mot riktig biljett i vår biljettservice på matchdagen från 15.00 då försäljningen börjar.

Biljetter köper ni som vanligt på Webbiljett.se, i Timeout fram till kl. 17 på fredag eller i biljettförsäljningen från kl. 15 på lördag.

VÄLKOMNA!!

Har ni inte möjlighet att komma till Arenan så kan ni följa matchen via TTELA:s liverapportering, klicka här.