INFÖR IFK – TB VÄSTERÅS, Möt ROBIN MOHLÉN

Robin Mohlén, ny för året i IFK, Foto: Fabian Engström


Nu är halva Elitserien spelad och det är dags att vända på spelordningen. IFK mötte Tillberga Bandy eller TB Västerås som man numera heter borta i fredags och vann med klara 8-1, och på onsdag kommer TB Västerås på besök till Arenan. Segern i fredags var efterlängtad då IFK hade fyra raka förluster i bagaget.

-Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka och vinna igen, säger Robin Mohlén. Vi gjorde det bra och framförallt andra halvlek var riktigt bra.

Robin Mohlén som är ny i IFK inför denna säsong från IFK Kungälv. Robin är uppväxt och bandyfostrad i Sandviken och där spelade han en säsong som senior innan han flyttlasset gick till Västsverige.  Där har det blivit en säsong i Ale-Surte och fyra i Kungälv innan det var dags för IFK i år.

-Det var inga konstigheter att välja IFK. Att byta Allsvenskan mot Elitserien och utomhus i Kungälv till inomhushall i Vänersborg, det var ett lätt beslut att ta. Jag trivs jättebra och jag tycker att IFK är en jätteproffsig förening och att det är grymt bra förutsättningar för bandy här, förklarar han.

Robin är mittfältare och spelar ofta som defensiv sådan. Han vikarierar även en del som halv. Ifjol tvingades Kungälv ner i Allsvenskan och Robin tycker det känns väldigt bra att vara tillbaka på högsta nivå igen.

-Vi höll bra fart på träningarna i Kungälv, men det är stor skillnad på matchtempot I elitserien jämfört med Allsvenskan. Det tog lite tid för mig att varva upp i IFK, men jag tycker jag kommit bra in i det. Jag är nöjd med min säsong, och jag känner att jag utvecklas hela tiden, menar Robin, som bor och studerar i Göteborg.

-Det funkar fint att pendla till Vänersborg. Man får en liten stund i bilen som man kan varva ner. Tidigare jobbade jag som snickare men nu har jag börjat plugga vidare inom bygg och byggprojekt. Det känns bra för det var slitsamt att jobba som snickare och spela bandy samtidigt.

Robin Mohlén tycker att IFK gjort det ganska så bra så här långt i säsongen, men tror att det finns mer att plocka ut av laget.

-Vi har gjort bra prestationer men inte fått poängen med oss fullt ut, och jag tycker vi har tappat bort några poäng på vägen. Det känns som att det finns betydligt mer att ta ut, och vi har väldigt mycket positiv energi i laget.

Att möta TB Västerås så här tätt inpå storsegern i fredag borde väl inte bereda IFK några större problem?

-Vi vet vad som krävs och vi måste vara noggranna i uppladdningen, men det är helt upp till oss i laget om vi ska vinna, säger Robin Mohlén. Som också lovar att de ska göra allt för en seger.

-Alla matcher är tuffa, men för oss finns det inget annat än seger som gäller, avrundar Robin Mohlén.

Efter mötet med TB Västerås vankas det annandagsderby för IFK och i år spelas det i Sparbanken Lidköping Arena mot Villa Lidköping. Matchstart klockan 17:00.

Text: Svante Johansson