INFÖR IFK – SANDVIKEN

3 Simon Blomqvist


Nu väntar bandyvecka De Luxe för IFK Vänersborg när man tar emot både Sandviken och Villa Lidköping hemma i Arenan på onsdag respektive fredag. Två tippade topplag som också inlett serien bra och förhoppningsvis blir det två trevliga tillställningar i Arenan.

-Det ska bli två roliga matcher, säger IFK-liberon Simon Blomqvist. Vi behöver inte tänka så mycket utan det bara att köra på och vara påkopplade hela tiden när vi möter så här tufft motstånd.

Simon Blomqvist som kom till IFK från Broberg inför förra säsongen. Ifjol fick Simon testa på flera olika positioner i laget då IFK hade svårt att hitta rätt i sin försvarsuppställning, men i år har han varit given på Liberoplatsen och det gillar 22-åringen från Jönköping.

-Vi har fått chansen att spela ihop oss och lärt känna varandra därbak, och jag tycker vi tagit ett jättekliv i vårt defensiva spel denna säsong, menar han.

Men är det inte för stort ansvar för en 22-åring att spela libero?

-Vi försvarar ju oss som ett lag och alla är viktiga i försvarsspelet. Men jag gillar platsen, och jag tycker mina styrkor, min rörlighet och min spelförståelse kommer till stor nytta som libero, och självklart växer man med uppgiften, säger Blomqvist.

Simon kommer alltså från hockeystaden Jönköping, och via bandygymnasiet i Sandviken och två säsonger i Broberg hamnade han i Vänersborg.

-Det är ovanligt med bandyspelare från Jönköping och ingen i familjen har spelat bandy, men via skridskoskola och bandyskola så blev det i alla fall bandy. I SAIK spelade jag i juniorlagen men jag ville ta klivet till senior och då blev det Broberg. När sedan IFK hörde av sig så kändes det helt rätt att ta nästa steg i min utveckling. Här kan jag utvecklas ännu mer som bandyspelare och bättre förutsättningar finns inte än i Vänersborg, och jag trivs väldigt bra i IFK.

Nu väntar alltså Sandviken, som av många är tippade att ta hem SM-guldet fram i mars. I laget finns flera profiler men framförallt så kommer Simon Blomqvist och hans kompisar att få stöta på storskytten Christoffer Edlund, som redan har tryckt in 28 mål i årets elitserie.

-Vi har haft ett teoripass idag och gått igenom vad vi ska tänka på, men vi lägger ingen vikt vid någon speciell spelare. SAIK har så många som är bra så det gäller att vi inte slappnar av utan är påkopplade hela tiden, säger Simon.

-Vi ska såklart fortsätta att jobba hårt i defensiven och försöka att släppa in så få mål som möjligt. Gör vi det så ger vi oss också chansen att vinna matcherna, och det är ju det vi vill. Vi ska göra vårt och vi hoppas på bra tryck i Arenan, sedan får vi se på fredag kväll hur många poäng vi har fått ihop, säger Simon Blomqvist som avslutning.

Text: Svante Johansson

pk0070

Tuffa tag när IFK mötte Sandviken förra säsongen. Här få Johan Koch en flygtur. Foto: Patrik Karlsson