INFÖR IFK – SANDVIKEN LÄGET I LAGET

pk7055

IFK spelarna åker ärevarv efter senaste hemmasegern mot Västerås. Vi hoppas på ett nytt varv efter matchen mot Sandviken. Foto:Patrik Karlsson


IFK Vänersborgs tränare Ari Holopainen ser fram emot bandyvecka De Luxe när IFK möter Sandviken och Villa inom loppet av 48 timmar.

-Det ska bli en rolig vecka. Det är alltid kul att de möta de allra bästa och få mäta sina krafter, säger Ari.

Först är det Sandviken på onsdag, och även om de är tippade som ett av favoritlagen till SM-guldet så har Ari inte förberett någon speciell taktik.

-Egentligen inte. Vi vet hur de spelar och de vet hur vi spelar. SAIK har alltid tio väldigt bra bandyspelare på isen och flera av dem landslagsmän. För oss gäller ett hårt kollektivt arbete och våga spela vårt spel som vi tror på.

IFK har ju visat upp ett stabilt spel de senaste matcherna där framförallt defensiven har funkat bra. Framåt däremot har målskyttet inte var lika givande.

-Vi har blivit ganska hårt straffade i ett par matcher när vi inte satt våra chanser, som nu senast mot Broberg. Vi måste ta vara på våra chanser och framförallt bättre utnyttja våra fasta situationer. Detta lyckade vi inte alls med mot Broberg, och det kommer att bli ännu viktigare ju bättre motstånd vi möter.

Juho Liukkonen är tillbaka i truppen imorgon. För övrigt säger Ari att det finns några spelare med förkylningssymptom, och det får avgöras imorgon om någon behöver vila.

I Sandviken återfinns flera av årets världsmästare. Bland annat Daniel Mossberg och Christoffer Edlund. Inför årets säsong så kom också Daniel Berlin och Erik Sävström tillbaka till föreningen, så det kommer att finnas många sevärda bandyspelare i Arena Vänersborg imorgon.

-VI ser väldigt mycket fram emot att möta SAIK och även Villa på fredag. Det är två oerhört bra bandylag och det kommer att bli ett litet kvitto på hur bra vi står oss emot de bästa. Jag har sagt det förut att elitserien är jämnare och tätare än på många år och kan vi göra en bra prestation över nittio minuter då kan vi rå på alla lag, säger Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson