Inför IFK-SAIK Elitseriepremiär

Johan Koch har inte missat en elitseriepremiär sedan han kom till IFK Vänersborg för 11 säsonger sedan!

Ikväll är det så äntligen dags för elitserien att dra igång. Någonting som alla bandyälskare har väntat på. IFK Vänersborg premiärspelar mot Sandvikens AIK i Arenan. -Känns härligt att det nu drar igång på allvar. Det är roligt med Svenska Cupen och World Cup som bryter av lite mot vanliga träningsmatcher, men fokuset har helt legat på att elitserien skall dra igång. Folk pratar mer bandy på stan, och man känner att intresset ökar. Det har känts laddat och bra på träningarna. Nu hoppas vi på mycket publik som kommer och stöttar oss. Det betyder så oerhört mycket för oss spelare med stödet, säger Johan Koch.

Johan Koch kom till Vänersborg  2009 och är nu inne på sin elfte säsong i klubben. En mycket älskad och lojal spelare i IFK som nu med sina över 250 elitseriematcher på sin meritlista räknas som en riktigt trotjänare. -Jag har verkligen trivts bra sedan jag kom hit. Trodde kanske inte från allra första början att det skulle bli så här många säsonger i IFK, men det känns verkligen bra och det har blivit många fina minnen. Jag är  optimistisk. Jag tycker vi gjort det bra under försäsongen, och årets elitserie känns  jämn och spännande. Villa, Edsbyn räknas som klara favoriter och kommer tillhöra toppskiktet, tillsammans med ytterligare något lag. Efter  de lagen känns det väldigt öppet och jämt. 

-Sedan jag kom till IFK har jag inte missat en enda elitseriepremiär. Jag känner mig också mycket fräsch och kry i kroppen, så det skall bli roligt att säsongen nu på allvar drar igång, avslutar Johan.

Ari Holopainen ser fram mot kvällens viktiga elitseriepremiär, den tredje i ordningen som huvudtränare i IFK. -Det känns spännande, men också ovisst. Årets elitserie känns  väldigt svårtippad och jämn.  Vi har höjt oss under försäsongen och spelat en bra och positiv bandy under cuperna. Sedan får vi se vad skadan på Simon Blomqvist betyder. Vi har ju fått ändra på flera positioner i backlinjen mot hur vi spelat under hela vår försäsong och det är alltid tufft att få göra, men känslan är att vi kommer göra en bra match.  Vi har haft lite sjukdomar och småskador på spelare den senaste tiden, men positivt för oss nu att de är tillbaka, säger Ari Holopainen. 

-Jag tycker att vi gjort en del riktigt fina insatser under försäsongen, bland annat mot Jenisej under World Cup och successivt höjt oss.  I kvällens match mot Sandviken hoppas jag att vi vågar spela ut och vara avslappnade för då är vi ett  bra lag, avslutar Ari Holopainen. 

Utöver Simon Blomqvist saknas David Jensen som inte riktigt är klar för spel ännu efter sin hjärnskakning. Tanken är att David skall spela på lördag för Kungälv, för att få matchträning inför sin comeback i IFK. 

 

Vi önskar publiken välkommen till Arenan och hoppas att många kommer och stöttar vårt kära IFK i kvällens elitseriepremiär klockan 19.00. 

 

text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson