Inför IFK – Rättvik

Imorgon tisdag är det ny hemmamatch för IFK Vänersborg i Elitserien när nykomlingen Rättvik kommer till Arenan.

IFK Vänersborg är i behov av poäng efter tre raka förluster, varav två hemmamatcher, och laget kommer närmast från fredagens derby mot Villa där man trots förlust gjorde en bra match. Förhoppningsvis kan man ta med det spelet in i matchen mot Rättvik.

-Vi är sugna på fight igen och vi är framförallt sugna på två poäng, säger IFK-anfallaren Linus Hagman.

-Vi har bra stämning i laget och vi tycker att vi gjorde en bra match mot Villa senast, speciellt den andra halvleken som vi vann. Vi gjorde ju faktiskt sex mål på Villa, men tyvärr så gav vi bort några mål till dem. Men vi gjorde en bra match och det ska vi ta med oss imorgon mot Rättvik, fortsatte Hagman.   

Linus Hagman som kommer från Lidköping gjorde ju själv tre av målen i fredags.

-Det var kul. Jag hade många supporters på läktaren, säger Linus, som är tycker att det gått bra för honom så här långt i säsongen.

-Jag tycker det gått bra och jag har fått spela en hel del. Jag har även fått sätta en del baljor och det är bra för självförtroendet.

Morgondagens motståndare Rättvik är nykomlingar i Elitserien efter att ha vunnit Bandyallsvenskan i överlägsen stil förra säsongen. Laget har ännu inte tagit någon poäng i serien, men har gjort flera bra matcher. Nu senast en knapp förlust mot Vetlanda.

Hagman säger sig inte ha jättebra koll på Rättvik, men vet att de krigar hårt i matcherna och verkligen strider för att ta poäng.

-De försvarar sig bra så vi måste spela stort och försöka locka upp dem.

Vilket lag IFK ställer på isen imorgon är ännu så länge lite osäkert på grund av alla de skador man har och har haft i truppen. Ett är dock säkert, och det är att Lukas Forsström är tillbaka igen efter två matchers avstängning.

-Som jag sa så är vi väldigt sugna på att ta poäng, och vi ska verkligen göra allt vi kan för att vinna imorgon. Vi hoppas också att publiken kommer och stöttar oss, för det behöver vi, avslutar Linus Hagman.

Matchen är kl 19:00 tisdagen den 14/11 i Arena Vänersborg. Välkomna!  

 

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson