Inför IFK Motala


Ari Holopainen                                                                Foto: Fabian Engström

IFK Vänersborg är laddade inför fredagens hemmamatch kl.18.00 mot IFK Motala och har lagt den blytunga förlusten mot Bollnäs bakom sig. En match som IFK långa stunder ägde totalt och skapade mängder med klara målchanser som bland annat flera ramträffar.

-Nu väntar en jäkligt tuff match mot ett IFK Motala som spelmässigt har överraskat positivt och som spelar en frejdig bandy. Det krävs att vi gör vårat jobb fullt ut och minimerar våra misstag, säger Ari Holopainen.  -Vår prestation mot Bollnäs var långa stunder jättebra och det lär  krävas en liknande insats nu. Vi måste spela med tålamod och inte ge Motala en millimeter.

IFK Motala är  tillbaka i elitserien igen och har inlett säsongen med fyra raka förluster, men har varit bra med i flera av matcherna. I bortamatchen mot Broberg  stod det 4-4 med en dryg kvart kvar att spela och nu senast mot Villa/Lidköping föll Motala med uddamålet efter en fin insats.

 Adam Herou-Löf vilar mot Motala och ersätts av Robin Mohlén som är tillbaka i truppen igen. I övrigt samma gäng som senast. Robin Öhrlund tvingades utgå med en axelskada i bortamatchen mot Bollnäs och kommer inte till start.  Efter matchen mot IFK Motala  väntar IK Sirius för IFK Vänersborg redan på söndag på Studenternas i Uppsala.

 Text: Niklas Thonander