Inför IFK mot Villa-Lidköping

-

Imorgon söndag är det dags för en riktig höjdpunkt i Arena Vänersborg då Villa Lidköping kommer på besök. Regerande Svenska mästaren Villa, och ett härligt västgötaderby väntar. 

Matchen skulle egentligen spelats på Trettondagen den 6 januari, men som alla vet så har det varit covidsmitta i båda lagen och flera matcher har flyttas framåt, men nu är det alltså dags.

Båda lagen kommer från segrar i veckan. Villa slog Sandviken hemma så sent som i fredags med klara 5-0. Och IFK vann i torsdag en övertygande seger med 5-1 över Motala. Med andra ord två lag med bra form och det borde tala för en bra match.

Villa Lidköping behöver kanske ingen närmare presentation för Vänersborgspubliken, men laget har de senaste åren etablerat sig som nummer ett i Svensk bandy. Tre raka SM-finaler, varav två slutat med seger, och som alla vet har man också Sveriges mest hängivna och trogna publik.

Många bra spelare finns i truppen men den som sticker ut mest är såklart målkungen Christoffer Edlund. Hittills denna säsong har Edlund prickat in 53 mål på 20 matcher, så honom måste IFK se upp med.

Nu spelar Edlund också tillsammans med sina gamla kompisar från tiden i Sandviken, Erik Säfström och Johan Löfstedt, och denna trio fungerar som motor både i Villa och Svenska landslaget. Alltså tre riktiga stjärnor som Vänersborgspubliken kommer att få se.  

Som ni förstår så blir det en riktigt tuff uppgift för IFK imorgon, men formen verkar ju ändå ganska bra. IFK får förlita sig på sitt starka hemmaspel som i år varit väldigt poänggivande. Spelarna är nog också sugna på att revanschera för bortaförlusten, då man gick på pumpen med utklassningssiffrorna 13-3. Detta om något borde vara tändvätska för hemmakillarna.

Vi kan med andra ord se fram emot ett välspelat och spännande derby mellan de båda Västgötarivalerna. 

Välkomna till Arenan och matchen startar kl 17:00 . Vi uppmanar alla att var ute i god tid och vara beredda med covidbevis och legitimation för att underlätta insläpp i Arenan

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno