Inför IFK mot Sandvikens AIK

-

Elitserien är nu inne i ett intensivt skede och för IFK Vänersborg är det ny match på tisdag då Sandvikens AIK kommer på besök till Arena Vänersborg. Intensivt program kan man verkligen säga att det är nu över jul, nyår och trettondagshelgen. IFK ska spela sex matcher inom loppet av 13 dagar räknat från annandagens match mot Frillesås.

Motståndaren Sandviken eller SAIK som de oftast kallas är som alla vet ett stående topplag i Elitserien och har så varit under många år. Förra säsongen slutade man trea efter finallagen Villa och AIK, men denna säsong har det inte gått riktigt lika bra. Just nu parkerar man på nionde plats i tabellen, precis bakom IFK. Förklaringen till att laget tappat en del i slagstyrka är att man just nu genomgår en generationsväxling och rejält föryngrar laget.   

Kvar från de tidigare Guld-åren är målvakten Joel Othén och spelmotorn Daniel Berlin, och runt dessa återfinns ett gäng duktiga yngre spelare, och denna blandning kommer säkert att ta SAIK mot toppen igen.

För hemmalagets del så kommer man från två raka bortamatcher som båda slutat oavgjort, mot Frillesås och just SAIK. Båda matcherna har lovat mer för IFK och det har funnits en viss besvikelse att det inte har blivit två segrar istället.

Men man ska också betänka att dessa två oavgjorda matcher är också de enda poäng som IFK plockat på bortais så här långt denna säsong. Å andra sidan har IFK-spelarna gjort det väldigt bra hemma i Arenan och har nu fyra raka segrar. 

Med detta i minnet hoppas vi att det ska bli en underhållande och välspelad match och hälsar alla Välkomna till Arena Vänersborg. Vi uppmanar också vår publik att komma i god tid då insläpp på grund av de nya restriktionerna kan ta lite längre tid än vanligt.

 

Text: Svante Johansson

Foto:  Jorge Moreno