Inför IFK mot Gripen

Äntligen! Annandagsbandy och Tvåstads derby. Kan det bli bättre för oss bandy älskare? Tror knappast det.

-Jag tror publiken kommer att få se två otroligt laddade lag på annandan, säger IFK spelaren Adam Blomster. Det finns mycket tändvätska inför sådana här matcher och jag tror många i Tvåstad har väntat på detta.

Det var några år sedan lagen möttes på bandyns stora helg. Adam Blomster som också hunnit med några säsonger i Gripen, har alltså spelat på båda sidor.

-Det är klart att man känner många av Gripen-killarna, men det ät inget man tänker på. Jag ser mest fram emot att få spela ett riktigt Annandagsderby hemma i Vänersborg.

IFK kommer från en sämre period och har som ni känner till radat upp förluster på slutet.

-Det är som det är med det, menar Blomster. Ingen ide att titta bakåt utan nu ser vi bara framåt. Vi spelare har pratat under veckan, och jag tror det varit bra att vi har fåt lyfta våra tankar och prata ut lite. Känslan i truppen är i alla fall väldigt bra.

I de senaste matcherna har ändå IFK varit lite närmare segern, även om det blev snöpliga förluster i slutminuterna både mot Broberg och Bollnäs.

-De första förlusterna, mot Villa, Motala och Edsbyn är inte så mycket att säga om, men Gripen och Frillesås var riktiga lågvattenmärke. Det känns ändå något av ett trendbrott nu de sista matcherna, men det är svårt att vinna när vi inte har det riktiga flytet med oss, analyserar Adam Blomster, som de senaste matcherna har flyttat ner och spelat back.

-Jag trivs absolut på backen, även om jag nog är mittfältare. Jesper (Bryngelsson) ville laborera lite med laget, och jag tycker det funkat fint, säger Adam som laddar upp inför matchen med ett lugnt julfirande.

-Ska försöka landa lite och koppla bort bandyn och ser fram emot en härlig jul. Sedan börjar vi uppladdningen och tränar på juldagen.

Till slut, är det inte dags för en seger för IFK nu?

-Jag håller med. Jag tycker vi är ett bättre lag än Gripen så utifrån det borde vi vinna, men det gäller att vi får ihop allt också, säger Adam, som hoppas på mycket publik på matchen.

-Mycket publik och många IFK-supporters hjälper ju självklart till att vi ska kunna ta en seger, avslutar Adam Blomster

Text: Svante Johansson