INFÖR IFK – KALIX

pk3998

En glad Mikko Lukkarila och förhoppningsvis är han lika glad efter matchen mot Kalix imorgon. Foto: Patrik Karlsson


Imorgon fortsätter slutspelsjakten för IFK Vänersborg när Kalix kommer på besök till Arenan. IFK får alltså möjlighet till en snabb revansch efter den tunga förlusten mot Vetlanda i onsdags.

-Det är fördelen med att det är tätt mellan matcherna. Vi har ingen tid att älta förlusterna, säger Ari Holopainen. Det är tillfälligheter som avgör Vetlanda matchen. Vi försökte att säkra poängen men då åkte vi på två tveksamma utvisningar och istället fick Vetlanda ett övertag som de tog vara på.

Mikko Lukkarila är inne på samma spår att det är små marginaler som avgör och att det varit så många gånger den här säsongen.

-Vi är lite upp och ner. När vi är på topp är vi väldigt bra, men vi får också svackor med jämna mellanrum. Vi måste helt enkelt höja vår lägsta nivå för att vinna de jämna matcherna.

Mikko som är tillbaka i Vänersborg med ett VM-brons i bagaget från Chabarovsk, och jag undrar naturligtvis hur det känns efter en lång hemresa och tidsomställning.

-Det känns, säger han med ett leende. Jag tycker ändå att jag är pigg när jag är på isen. Men det är såklart inget optimalt upplägg. 34 timmars resa och nio timmar i tidsskillnad sitter i kroppen, men en dag till kommer att göra gott, säger Mikko, som väntar sig en tuff match mot Kalix.

-Det blir ingen lätt match, men det är bara vinst som gäller för oss.

Torsdagen träning gav positiva besked för tränarteamet, vad gäller skadeläget.

-Jocke var med idag och som det ser ut nu så spelar han imorgon, och det gör även Robin Öhrlund. Enda tveksamheten är Alexander Zitouni som kände sig lite krasslig, så vi får stämma av det imorgon, säger Ari.

Matchen mot Kalix är sista elitserie-hemmamatchen för denna säsong och motståndarna befinner sig som vanligt i de nedre regionerna på serien, och går en kamp med Motala och Sirius för att undvika kval.

— Kalix gör en del bra matcher, men imorgon hoppas jag verkligen vi kan släppa loss och spela ut. Vi är bra på att lägga förluster bakom oss. Vi deppar såklart när vi förlorar, men när vi vaknar så börjar vi se framåt igen och det har vi gjort idag också, menar Holopainen.

-Vi ska ge allt vi har säger Mikko Lukkarila. Vi ska ju till slutspel och då är det bara två poäng som gäller för oss imorgon.

Ari Holopainen säger detsamma:

-Två poäng, det finns inget annat.

Det lovar gott tycker vi och hoppas många sluter upp i Arenan imorgon och hejar fram våra Blåvita favoriter. Välkomna!  

Text: Svante Johansson