Inför IFK – Hammarby

IFK Vänersborg tar på onsdagskväll emot Hammarby hemma i Arenan, och då får laget en chans till revansch efter den stora förlusten senast mot Villa.

IFK Vänersborg tar på onsdag kväll emot Hammarby hemma i Arenan, och då får laget en chans till revansch efter den stora förlusten senast mot Villa.

-Vi hoppas kunna studsa tillbaka direkt och det vore roligt om vi kunde ta revansch för Villa förlusten, säger IFK:s nummer 91, Ilja Grachev.

Förlust med 13-3 mot Villa. Vad hände egentligen i Lidköping i fredags?

-Vi tappade två poäng, mer var det inte, och förhoppningsvis så tar vi två poäng imorgon, säger Grachev kort, och som också tycker att säsongen hittills var lite upp och ner för IFK, och även för honom själv.

-Det är klart att man vill ju nånting mer hela tiden, och vi strävar alltid efter att göra en bra prestation. Men så här tidigt på säsongen så är det ett litet sökande för alla lag.

Morgondagens motståndare Hammarby har bara spelat tre matcher så här långt i serien, och alla matcherna på bortaplan. Det har varit bekymmer att få till isen på Zinkensdamm så Hammarby har fått skjuta upp två hemmamatcher, mot Örebro och Edsbyn.

I de spelade bortamatcherna har det blivit en seger, och det mot lokalkonkurrenten Tellus, och två förluster mot Sandviken och Västerås. Ett Hammarby som de senaste säsongerna har haft en stor omsättning på spelare och har gjort lite av en nystart i år. Bland annat så är Vänersborgskillen Carl Malm ny klubbchef i föreningen. Kvar från det gamla gardet i laget finns hårdföre David Pizzoni och halven Robin Sundin.

-Jag har lite dålig koll på Hammarby ska jag erkänna, och inte nån direkt kontakt med nån spelare heller, säger Ilja Grachev, som har gjort två i säsonger i Bajen innan han kom tillbaka till IFK Ifjol.

-Hammarby är ju ett frejdigt lag som alltid bjuder upp till spel. Det gäller att vi har den rätta attityd till matchen och vi får hoppas att formen, som är en färskvara finns med oss imorgon. Vi är ju starka hemma och en seger hade suttit skönt och att vi hade fått studsa tillbaka direkt efter förlusten mot Villa, avslutar Ilja Grachev optimistiskt.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno