INFÖR IFK – Hammarby, möt Robin Lundqvist

pk8242

Robin Lundqvist signalerar mål, bilden från matchen mot Villa tidigare i höst. Foto: Patrik Karlsson


Det är tätt mellan matcherna för IFK Vänersborg i mellandagarna. Förlust igår mot Villa-Lidköping och imorgon torsdag är det hemmamatch mot ytterligare ett topplag, nämligen Hammarby.  Vi pratade med Robin Lundqvist mellan matcherna och undrade hur läget är?

-Det är okey, men det känns fortfarande lite surt efter förlusten igår. Det ska bli skönt med en match direkt igen och få ut adrenalinet man har i sig. Det ska kul att spela hemma också, och det hade varit väldigt roligt med mycket folk på läktaren imorgon.

Årets upplaga av Hammarby har gått väldigt starkt och ligger tvåa i tabellen, en poäng efter Edsbyn. I laget finns det mycket Vänersborgsanknytning både på isen och vid sidan av. Laget tränas av Mischa Pasjkin och han har hjälp av Stefan Karlsson och Carl Malm, och på isen återfinns Christoffer Fagerström och Ilja Grachev, två killar som Robin känner väl.

-Vi har följts åt via pojk och juniorlag och även i IFK:s A-lag så det ska bli kul att möta dem hemma i Arenan. Christoffer träffade jag i julhelgen när han var hemma i Vänersborg och hälsade på, och vi håller kontakten och försöker umgås en del under sommarhalvåret. På isen däremot tänker man inte så mycket på vem man möter.

I år har Robin klivit upp från sin mittfälts position och återfinns numera mestadels i anfallet. En position han spelat på tidigare genom åren, och han har fått mycket beröm av tränare Ari Holopainen för sitt uppoffrande spel.

-Jag trivs både på mitten och i anfallet och jag tycker det är kul att spela halv också. Beträffande min egen insats så är det svårt att vara nöjd när vi inte vinner och får poängen med oss, säger Robin, som när han inte spelar bandy pluggar på högskolan Väst i Trollhättan.

-Jag pluggar till maskiningenjör. Det går fint även om det ibland kan vara svårt att få ihop det med bandyn. Det känns i alla fall bra att få med sig en utbildning på lite sikt.

Robin håller också med om att IFK gjort alldeles för lite mål under årets säsong.

-Det går inte att blunda för att vi gör lite mål. Jag vet inte vad det beror på men gör man inte mål så är det svårt att vinna matcherna. Det är lite så det har varit i år.  Vi har spelat bra och gjort bra matcher, men inte gjort tillräckligt med mål och då har vi inte fått poängen med oss.

IFK tränade lätt på onsdagseftermiddagen och man hade ett längre snack efter träningen.

-Vi la upp vår matchplan för imorgon. Det är inget speciellt utan mer att vi måste knyta näven i byxfickan och komma tillbaka där vi var tidigare. Nu är det ett tag sedan vi besegrade något av de bättre lagen så nu är det dags igen tycker vi.

Hammarby har gjort en riktigt bra säsong så här långt tycker Robin, och framförallt är de starka hemma. Borta däremot tror han att det går att störa dem.

-Det var länge sedan vi gjorde en riktig topprestation, så det ska vi se till att göra imorgon. Då  ska det också räcka till två poäng, säger Robin Lundqvist som avslutning.

Det låter bra, en topprestation från hemmalaget sida imorgon hoppas vi alla på. Vi ses i Arenan!

Text: Svante Johansson

pk7968

Mot Tillberga senast fick Robin Lundqvist pris som matchens lirare. Foto: Patrik Karlsson