Inför IFK – GBK i eftermiddag

Inför eftermiddagens träningsmatchpremiär mot Gripen Trollhättan passade jag på att ställa några frågor till en av våra huvudansvariga tränare – Jonas Berner.

Hej Jonas, hur är läget inför eftermiddagens matchpremiär? Tack,jättebra. Vi har tränat på riktigt bra under försäsongen. Först under uppbyggnadsfasen april-juli och sedan på is under de senaste tre veckorna. Till dagens match kommer samtliga vara tillgängliga för spel utom Johan Skatz (förkyld), Alexander Zitouni (axel) och Rikard Wallin Kamperin (baksida lår).Det betyder också att junioren Adam Blomster med nummer 24 (som i vecka permanent flyttades upp i A-truppen) kommer att få matchtid.

Vad vill du se idag i spelet för att du ska känna dig nöjd? Vår intention är att fortsätta bygga på vårt grundspel som vi började med ifjol. Det är också viktigt att få se spelarna i matchsituation och att vi kan se linjerna i vårt spel.

Vem vaktar målet? Gabbe och David står varsin halvlek.

Vad vet du om Gripen Trollhättan? Ett intressant lag som föryngrat sin trupp. Har man tålamod kan laget säkert bli att räkna med på sikt.

Till sist, någon speciell spelare som sett extra intressant ut i dagens IFK under de gångna veckorna på is? Framförallt är det lagets utveckling som vi följer. Träningsdosen har ju ökats och vi ser riktigt starka ut, avslutar Jonas Berner.