Inför IFK – Frillesås

Efter lördagens 5-2 seger mot Gripen/Trollhättan då IFK stod för en fin andra halvlek väntar nu tuffare motstånd i  dagens match då elitserielaget Frillesås står för motståndet i Arena Vänersborg. 

-Det är roligt att matcherna nu börjar dra igång på allvar, efter en lång träningsperiod. Hoppas på att det kommer mycket publik som stöttar oss. Det är jätteviktigt, säger Viktor Hjelm.

Viktor Hjelm kom till IFK Vänersborg som en stor talang 2016. Efter att ha varit mycket bra och bärande i våra juniorlag fick Viktor sitt stora genombrott i A-laget förra säsongen, speciellt under slutspelet då han var helt  lysande i kvartsfinalserien mot Västerås SK. Viktor fick bland annat utmärkelsen ”årets bästing” som bäste juniorspelare i  distriktet av Västergötlands bandydistrikt. I år är förhoppningarna stora inom föreningen att Viktor som tidigare i år förlängde sitt kontrakt med IFK (1+1 år) skall ta ytterligare kliv i sin utvecklingskurva.

Viktor Hjelm blev tidigare i veckan uttagen i P-21 landslagets läger som hålls i Uppsala 15-16 September. -Det känns jättekul och ett fint kvitto på att jag är med och konkurrerar om en plats i landslaget också. Jag har varit med i samtliga ungdomslandslag och hoppas såklart få plats i VM-truppen, avslutar Viktor.

Till dagens match mot Frillesås kommer Vänersborgspubliken att få stifta bekantskap med ytterligare en A-lagsdebutant då Hugo Andersson  kommer få speltid, Även Hugo Sjöling som gjorde debut förra veckan kommer få speltid. Tillbaka i laget är dessutom Johan Koch som vilade senast. 

-Däremot vilar Robin Öhrlund. han har varit med på träningarna hela veckan, men har lättare känning och avstår denna match.  En ren försiktighets åtgärd.Det blir en annan nivåskillnad idag än matchen senast då vi nu möter ett elitserielag. Det har successivt sett bättre ut allteftersom och det är kul med matcher nu och viktigt för då får  vi de svar som vi vill ha vad som är bra och vad vi behöver jobba mer med,  säger A-lagets assisterande tränare Jesper Larsson.

Matchen i Arena Vänersborg startar 13.15 och vi hälsar publiken välkommen och hoppas  på ny fin publiksiffra.

text: Niklas Thonander

foto: Patrik Karlsson