Inför IFK – Edsbyn Läget i laget

23 Kimmo Kyllönen


IFK Vänersborgs tränare Ari Holopainen är väldigt förväntansfull inför seriepremiären mot Edsbyn.

-Det ska bli väldigt roligt och framförallt kul att vi får börja hemma mot svenska mästaren. Vi kommer att sättas på ett rejält prov direkt. Det känns spännande och vi är förväntansfulla, säger Ari.

IFK har ju inte rosat marknaden resultatmässigt under försäsongen, och har endast två vinster, mot Gripen och nu senast Hammarby. Edsbyn försäsong har varit också varit både upp och ner och i World cup åkte man ut mot Hammarby i kvarten.

-Det spelar inte så stor roll, det är nu det börjar, menar Ari.  Edsbyn är ett lag som alltid har tio bra bandyspelare på isen, och de har haft kontinuitet i sitt lag i flera år. De har tydliga linjer i sitt spel och de har odlat det spelet i många år, så det kommer att bli en tuff match för oss.

Ari har i alla fall en helt skadefri trupp att tillgå.

-Alla är klara för spel så vår tanke är att starta med samma lag som senast mot Hammarby.

9 Robin Mohlén

Det betyder alltså att IFK-publiken kommer att få stifta bekantskap med Kimmo Kyllönen och Juho Luikkonen och även nyförvärvet från Kungälv, Robin Mohlen.

-Edsbyn har många spelare som kan avgöra, men jag hoppas att vi ska kunna spela lite mer och våga hålla i bollen. Vi behöver också ha många spelare delaktiga om vi ska kunna störa Edsbyn, och det ska vi ju såklart, avslutar Ari Holopainen.

20 Juho Liukkonen