INFÖR IFK – BOLLNÄS

pk4179

Juho Liukkonen har kontroll på bollen, supportad av Älgarna. Foto Patrik Karlsson


Ny match för IFK Vänersborg imorgon söndag då Bollnäs kommer på besök till Arenan. Ännu en viktig match då varje poäng är värdefull i jakten på en slutspelsplats. Fredagens oavgjorda resultat mot Motala är nu lagt till handlingarna och IFK-mittfältaren Juho Liukkonen ser fram emot morgondagens match.

-Ännu en av säsongens viktigaste matcher, säger Juho. Vår andra halvlek mot Motala var bra så jag tycker vi har en bra känsla med oss. Det ät vinst som gäller imorgon.

Mötet med Motala slutade oavgjort efter en sen forcering från IFK, och enligt Juho var laget inte nöjt efter att ha tappat poäng i den matchen.

-Nej vi var inte nöjda efter Motala matchen. Vi har det svårt när lagen backar hem och drar ner på tempot, och då faller vi lätt in i det. Vi har inte riktigt tålamodet och vi tappar tajmingen i spelet helt enkelt.

Finns det risk att det kan ske även mot Bollnäs?

-Nej inte alls. Imorgon kommer det att bli fart och mera tydlighet i vårt spel, lovar Juho.

Bollnäs spelade SM-final förra säsongen men förlorade mot Edsbyn. Denna säsong har hitills inte gått lika bra utan man parkerar på en sjundeplats för tillfället. Förklaringen till det sämre resultatet är framförallt att man tappade Daniel Berlin till Sandviken, och att man haft stora skadebekymmer i truppen under året. Bland annat har storskytten Patrik Nilsson varit sjuk i omgångar. I laget finns en del sevärda spelare och framförallt Per Hellmyrs, som kan göra det mesta på en bandyplan. I laget finns också landslagsliberon Andreas Westh och de finska spelarna Samuli Helavouri och Ville Altonen.

Juho Liukkonen har spelat fem säsonger i Bollnäs åren 2009–14, och fick under den tiden spela två SM-finaler, som dock tyvärr båda förlorades.

-Jag har många goda minnen från Bollnäs-åren, säger Juho. Men det är inget speciellt att möta dem imorgon. Man har kompisar i de flesta lagen numera.

Efter matchen imorgon tar elitserien uppehåll i drygt två veckor då VM ska avgöras i ryska Chabarovsk. IFK Vänersborg släpper iväg fem killar till VM. Förutom Juho så är det Mikko Lukarilla och Kimmo Kyllönen i det finska laget. För USA spelar Alexander Zitouni, och Felix Callander representerar Norge.

-Det ska bli kul att spela VM och träffa de finska killarna, även om det är en lång resa som väntar, säger Juho.

Men först ska IFK alltså ta sig ann Bollnäs, och det är viktiga poäng som står på spel.

-Vi är redo för 90–95 minuters hårt arbete imorgon. Det är slutspelskaraktär över matchen så alla killar vet vad som gäller. Vi har snackat igenom på träningen idag och vi har lovat att vi ska visa för varandra vad vi kan. Och det är vinst som gäller imorgon, säger Juho Liukkonen som avslutning.

Text: Svante Johansson