Inför hemmamötet med IFK Motala

-

IFK Vänersborg håller som bäst på att spela ikapp de tidigare covid-inställda matcherna. Därför blir det tätt mellan matcherna och på torsdag kväll väntar ett uppskjutet möte med IFK Motala hemma i Arenan.

Hemmakillarna som sedan det ofrivilliga uppehållet har spelat två matcher och där inkasserat två förluster. Hemmaförlusten mot Edsbyn i lördags är inte så mycket att orda om, men förlusten i måndags borta mot bottenlaget Örebro var nog inget man hade kalkylerat med.

Förlusten mot Örebro betyder att IFK fortsatt är utan bortaseger i år. Men som ni vet går det betydligt bättre på hemmaisen i Arena Vänersborg, så förhoppningsvis blir det en trevlig match mot gästerna från Motala.

Ett Motala som överraskat så här långt i serien och inledde också årets säsong på ett strålande sätt med sex raka segrar innan man gick på pumpen rejält mot Västerås och förlust med 11-0.Innan det hade man besegrat de båda topplagen från Hälsingland Edsbyn och Broberg, båda två på bortais.

Laget som tränas av den förre Motala profilen Mattias Sjöholm är ungt och utvecklingsbart och det kan vara en orsak till att formkurvan har sviktat lite. De mest namnkunniga i laget är de båda forwards essen Jonas Enander med förflutet i både Hammarby och Tellus och Villa-fostrade Philip Floren. Dessa två herrar har stått för nästan hälften av Motalas målskörd den här säsongen.  

För hemmalagets del gäller det att komma igång igen och framförallt få fart på målskyttet. På de två matcherna efter uppehållet har man bara mäktat med ett mål, trots att man radat upp både målchanser och hörnor. Lägg därtill en missad straff senast mot Örebro. Och som tränare Ari Holopainen sa till Sportbladet Play efter förlusten senast.

-Vi gör helt enkelt inte mål på våra chanser, så enkelt är det.

Förhoppningsvis blir det enklare mot Motala och att vi återigen får se IFK’s fina hemmaspel som gett många poäng denna vinter.

Välkomna till Arenan och vi uppmanar alla att vara ute i god tid och vara beredda med Covid-bevis och legitimation vid insläppet.

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson