INFÖR HAMMARBY – IFK


Mötet mellan IFK och Hammarby i höstas var en riktigt holmgång där IFK till slut stod som segrare med 7-5. Här får domaren hålla isär Felix Pherson och David Pizzoni-Elfing

 

Imorgon vid elva-tiden styr IFK Vänersborg kosan mot huvudstaden för att möta Hammarby. Känslan är bra i truppen hälsar tränaren Magnus Nordin.

-Det känns väldigt bra. Vi ser fram emot att få möta Hammarby på Zinken, det ska bli oerhört inspirerande.

IFK har ju med sig en 9-2 seger mot Sirus i bagaget, men man förlorade ju också senaste bortamatchen, mot Västerås med liknande siffror, så det har varit lite upp och ner.

-Västerås förlusten sticker ut lite och den blev onödigt stor. Mot Bollnäs gjorde vi mycket bra trots att vi förlorade. Det viktigaste är att vi tar hand om de saker vi gör bra, och att vi bygger vidare och förstärker dem, menar Nordin, som också levererar ett positivt besked om spelartruppen.

-På dagens träning var faktiskt alla med och tränade, och det var längesedan sist. Adam Herou-Löf och Mathias Johansson är dock inte klara för spel mot Hammarby, men de närmar sig laget igen.

IFK åker således med samma trupp till Stockholm som senast mot Sirius, men laguppställningen blir inte riktigt samma.

-Nej, Emil Viklund flyttar tillbaka till mitten och Felix och Robin spelar halvor. Vi ville testa Emil på halven nu senast och han gjorde det bra, men han är bra på mitten också. Men vi måste testa lite olika alternativ så vi har back-up om det händer något, förklarar Magnus, som i tisdags var och spionerade på Hammarby när de mötte Gripen.

-Hammarby är bra och har kommit igång nu. De imponerade på mig i matchen mot Gripen. De är passningssäkra och har bra fart. Vi får bland annat se upp med Adam Giljam och Jesper Jonsson, som är de två som driver deras spel. Men de har minst 7-8 spelare som håller högsta klass, så det blir en tuff motståndare.

Matchen är ytterligare en i raden av viktiga matcher och poäng för att ta sig till slutspel, och Magnus Nordin tror det kommer att vara så resterande matcher i Elitserien.

-Det är så jämnt mellan lagen så vi kommer att växla placeringar fram och tillbaka. För vår del gäller det att visa att vi kan plocka poäng borta mot topp-åtta lagen och inge lite respekt, och som jag sa inledningsvis så är känslan väldigt bra, säger Magnus Nordin.

 

Matchen startar 19:00 och kan ses på Bandyplay