Inför Hammarby-IFK med Emil Viklund

Hammarby-IFK Vänersborg, Zinkensdamm, fredag 13 januari kl. 19.00


Emil Viklund och Johan Koch öser på framåt i höstens hemmamatch mot Hammarby, med Joakim Hedqvist i bakgrunden. IFK vann matchen med 7-5.

 

IFK Vänersborg har ofta haft svårt att vinna borta mot Hammarby, men på fredagskvällen hoppas en blåvit lagkapten att trenden ska ryka. 

– Det är dags nu. Vi har alla möjligheter att vinna, säger Emil Viklund. 

Under torsdagskvällen körde IFK Vänersborg ett lugnare träningspass i arenan. Det är både dagen efter en fin 9-2-seger och dagen före en svår bortamatch.

– Det är en bra känsla, även om det är en tuff uppgift. Jag vet inte riktigt vad vi har för statistik på Zinkensdamm, men det var nog ett tag sedan vi vann där, säger Emil Viklund.

Förra året slutade bortamötet med Hammarby 3-3, men den här säsongen har det hänt en del. Hammarby har haft en svagare säsong och ligger i skrivande stund på en åttondeplats i tabellen. Men det är ändå bara två poäng som skiljer från den sista slutspelsplatsen och IFK:s femteplats i en svängig och jämn tabell.

– Det är svårt att sia om något i dagsläget egentligen, det gäller att ta poäng i varje match. Hammarby har svajat lite i år och men även stått för bra insatser. De brukar kunna bli starkare mot slutet av säsongen, säger Emil, som inte tänker riskera att underskatta motståndet.

– De har ett starkt lag. Vi måste spela ett bra försvarsspel och inte bjuda på omställningar, för där är de duktiga. Det finns många skickliga spelare, ett par landslagsplatser, som kan avgöra om de får lägen, säger han.

I onsdagens seger mot Sirius var Emil tillbaka på vänsterhalven, men vilken position vi hittar honom på i morgon återstå att se. Men lagkaptenen hoppas på mycket folk och bra stämning uppe i Stockholm. Och en efterlängtad seger på Zinken.

– Det är dags nu. Vi har alla möjligheter att vinna.

 

Se matchen live på BANDYPLAY