Inför Hammarby – IFK Vänersborg, kvartsfinal 1

Hammarby – IFK Vänersborg, lördag 14 februari, kl. 15.45 på Zinkensdamm

Följ matchen här på ttela.se

pk9806

Fagerström är rejält taggad inför dagens kvartsfinalmatch mot Hammarby på Zinkensdamm. Foto: Patrik Karlsson

Nu börjar allvaret. Det är nu det roliga börjar. Det är nu det gäller. Det är detta man tränar för. 

Det haglar av denna typ av fraser inför det som startar idag, SM-slutspelet i bandy. Vad är det då som är så speciellt, som inte de 26 omgångarna haft sedan elitserien drog igång i oktober?

– Det är svårt att beskriva skillnaden, säger IFK:s Christoffer Fagerström. – Men nu spelar vi inte om två poäng, det är så mycket mer och det är vinna eller försvinna som gäller.

Fagerström och Emil Viklund är på promenad genom ett soligt Stockholm när vi når Fager på telefon på söndagsförmiddagen.

– Strålande sol, en plusgrad och noll vind! Det här är jäkligt bra, säger Fagerström med stor entusiasm.

Laget åkte upp till Stockholm redan under fredagskvällen och checkade in på Clarion Hotell på Söder. God sömn, en rejäl hotellfrukost, ett bra snack, promenad genom stan, lite mer käk och sen en promenad till ett soligt Zinkensdamm och kvartsfinal nummer ett – drömförutsättningar för en bandyspelare menar Fager.

I kvartsfinalserien som startar idag är det bäst av fem matcher som gäller. Hammarby som kom på en fjärde plats får fördelen med tre hemmamatcher. Hammarby har blandat och gett under säsongen, dragits med ekonomiska bekymmer och gjort ett tränarbyte där guldtränaren Magnus Brodén klev in för ett par veckor sedan. Men i välmeriterade och rutinerade Hammarby har det nog ingen betydelse nu. En tuff kvartsfinalserie väntar för kamraterna som går in i detta med en bra känsla.

– Vi har spelat bra det sista, gott självförtroende och många faktorer på pluskontot, men nu ska det hårda jobbet också göras, säger Christoffer.

Och de är oerhört laddade och taggade för det som komma skall.

– Vi är inte nöjda med att vi kommit till slutspel, vi vill mycket mer, vi vill komma längre nu.

För Christoffer är revanschlusten om möjligt ännu större, eftersom han skadade sig allvarligt på träning förra året efter kvartsfinal 2 mot Västerås.

– Jag har längtat efter detta och brinner verkligen för de här matcherna, säger han.

Eftermiddagens match i Stockholm har de bästa förutsättningarna vädermässigt och det förväntas storpublik på Zinken.

– Det ska bli spännande att möta Hammarby på deras hemmaplan, de brukar pressa på rejält. Men vi ska inte hålla på några bromsar, vi kommer att ösa på. Jag tror att det kommer blir en tuff match med mycket fart, säger Fagerström.

Stefan Karlsson har alla sina mannar hela och friska med upp till Stockholm. Fagerström, som stod över förra matchen mot SAIK, är tillbaka i form och Olle Sundin väntas därför stå över dagens match.

Dagens match kan ni följa via Martin Ahlins liverapportering på ttela.se

Mer om matchen: