Inför Hammarby – IFK Vänersborg ikväll


Ari Holopainen

Efter knappt två veckors uppehåll för landskamper är det dags för elitseriespel igen och för IFK Vänersborgs del väntar tufft motstånd i form av serieledande Hammarby på Zinkensdamm ikväll. IFK som haft sju spelare iväg i olika landslag, bland annat Olle Berglund och Robin Öhrlund som vann VM-guld för P21 i Vetlanda den gångna helgen är laddade inför uppgiften.

-Det skall bli kul med elitseriespel igen. Vi är väl förberedda, har tränat på bra. Vi besegrade Hammarby i det sista viktiga genrepet inför seriestart och hade en fin känsla efter den matchen  som vi nu tar med oss, säger IFK:s huvudränare Ari Holopainen. IFK har nu tre förluster i följd; den senaste mot Villa/Lidköping. Som helhet har dock IFK stått för flera fina insatser i årets elitserie och ligger förnärvarande på slutspelsplats i den mycket jämna tabellen då elva av sammanlagt 26 matcher är spelade. -Jag tycker att vi spelat bra flera matcher. Vi har ett par tuffa förluster, bland annat uddamålsförlusten mot Broberg som är lite onödig. Vi skulle definitivt vunnit den matchen sett till matchbilden, men det är historia nu. Jag är ändå nöjd med flera av våra insatser, säger Ari.

IFK tränade på tisdagsförmiddagen och Ari avvaktar till matchdagen innan han släpper den definitiva laguppställningen. Efter matchen mot Hammarby ikväll väntar övernattning i Örebro, innan laget åker hem och tränar i Arenan imorgon. Sedan väntar TB Västerås på fredag, också den på bortais i ABB-Arena. Nästa hemmamatch för IFK är nästa onsdag 20/12 då mot just TB Västerås.

 Text: Niklas Thonander