Inför Hammarby borta

Årets första utomhusmatch väntar på Zinkensdamm i Stockholm.

Först och främst en genomgång av skadeläget: IFK Vänersborg hade inför matchen mot Vetlanda tre spelare på skadelistan (Emil Viklund, Adam Blomster och Mikko Lukkarila), och i Vetlandamatchen fick även Hugo Nyman kliva av efter en tackling vid sargen. Ingen ur den kvartetten är ännu i spelbart skick. Utöver det har sjukdomar härjat i truppen under veckan och vilka spelare som kommer vara tillgängliga till matchen mot Hammarby är högst osäkert.

Tufft läge för IFK således när man nu ställs inför en svår bortamatch. Hammarby hade en svag försäsong och inledde elitserien med fyra raka förluster, men nu verkar forne IFK-skyttekungen Misja Pasjkin, som nyligen tog över som tränare, börja hitta rätt. Hammarby har just nu tre raka segrar och man är erkänt starka hemma på Zinkensdamm. En arena det var ett par år sedan IFK Vänersborg besökte; förra säsongen möttes ju de båda lagen i bandyhallen i Gubbängen, en match IFK gick segrande ur med 5-3.

Lagen möttes även i Arena Vänersborg i Svenska Cupen tidigare i höstas och där vann IFK Vänersborg med 6-1. Låt oss hoppas på något liknande på fredagskvällen!

Hammarby har tappat ett par spelare jämfört med förra säsongen men har fortfarande ett namnkunnigt lag. Det mesta i offensiv väg kretsar kring kvartetten Gilljam, Jansson, Karlsson och Milerud som tillsammans varit delaktiga i nästan samtliga mål ”Bajen” gjort så här långt.

SMHI skvallrar om att vädret ska bli uppehåll och minusgrader så de yttre förutsättningarna ser ut att bjuda in till en fin bandymatch.

Matchen har avslag kl 19.00 och kan streamas via Expressen/Bandypuls eller följas via liverapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson