Inför Hammarby borta

IIFK åker till Stockholm för elitseriefight mot Hammarby på torsdagskvällen, stärkta av segern mot Sandvikens AIK där laget stod för en strålande insats i 2-1 segern. 

 

-Vi är mycket nöjda över laginsatsen senast. Vår andra halvlek var fantastiskt bra, där vi gick ut och tog ordentlig tag i taktpinnen och skapade tillräckligt med klara lägen för att kunna göra ett par mål till. 

-Bland annat har ”Lippi” ett rungande ribbskott, Emil Viklund i princip ett friläge, samt flera farliga skott av bland annat Hugo Sjöling och Samuel Baatz som kunde resulterat, säger assisterande IFK-tränaren Robert Mayborn. 

-Vi stannade kvar länge i arenan efter med spelarna och njöt lite extra av vinsten. Vi har haft en tuff spelmässig period, men nu är känslan mycket god i gruppen. Vi har frågetecken för Adam Herou-Löf  som även saknades senast. I övrigt alla tillgängliga för matchen mot Hammarby, fortsätter Robert som vill ge extra plus för Samuel Baatz och Hugo Sjöling som får allt mer speltid och tar stora kliv hela tiden. 

Hammarby är inne i en tung period och kommer med fyra raka förluster, senast 2-7 mot Frillesås. Samtidigt så är Hammarby en mycket tuff motståndare. Bland annat besegrade ”Bajen” IFK med 5-2 i arenan så kamraterna har revansch att utkräva. Dessutom så var Hammarby riktigt bra i hemmamötet mot Svenska Mästarna Villa/Lidköping där laget föll i en jämn tillställning för någon vecka sedan.

-Vi är medvetna om att det kommer bli en mycket tuff match och är verkligen ödmjuka inför uppgiften. Hammarby behöver sätta sitt försvarsspel igen och hitta tillbaka till grunderna, så vi vet vad som väntar. Det är tufft matchande och det finns inga lätta motståndare i elitserien. För vår del gäller det att blicka framåt, ta en match i taget och  fokusera på vår egen prestation, istället för tabellposition, avslutar Robert Mayborn. 

Efter mötet mot Hammarby på Zinkensdamm väntar en ny bortamatch för IFK Vänersborg i Örebro (2/1). 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson