INFÖR GRIPEN-TROLLHÄTTAN – IFK VÄNERSBORG


IFK spelarna hoppas på ett starkt publikstöd imorgon, Du kommer väl?

 

Magnus Nordin är alltså tillbaka som tränare för IFK Vänersborg sedan en vecka tillbaka, och imorgon är det dags för första matchen. Det är heller inte vilken match som helst utan annandagsderby mot Gripen-Trollhättan.

-Jag har haft fullt upp att fundera på vårt lag och vårt spel, så jag har faktiskt inte lagt så stort fokus på att vi möter Gripen. Men visst är det en speciell match, det är alla annandagsmatcher.

Magnus är nöjd med laget och deras första vecka tillsammans.

-Det har varit bra fart på träningarna, och bra energi. Vi hade en lätt träning idag på juldagen och killarna verkar väldigt laddade inför imorgon. Nu ska vi koncentrera oss på matcherna framöver som kommer väldigt tätt.

Kommer den trogna IFK-publiken att få se några förändringar i spelet?

-IFK har gjort väldigt mycket bra hittills under säsongen så vi ska inte vända upp och ner på det, men lite hoppas vi kunna skruva på spelet.

Blir det några förändringar i laguppställningen?

-Någon förändring kan det nog bli, mer vill jag inte säga. IFK har en stor och stark trupp och det ska vi givetvis utnyttja nu när det är så tätt mellan matcherna.

Och vad blir det för matchbild imorgon?

-Gripen kommer troligtvis att spela ett lågt och tajt försvarsspel, som vi kommer att få stångas emot. Vi måste ha tålamod och inte slarva med bollen. Men det är klart att vi är favoriter och det favoritskapet ska vi kunna bära, och gör vi jobbet så får vi två poäng med oss hem, avslutade Magnus Nordin.