Inför Frillesås borta

IFK Vänersborg har haft ett tufft spelschema på sistone med matcher mot formstarka topplag som Västerås, Frillesås och Bollnäs i tät följd. Tre raka förluster var därför inte ett oväntat facit på förhand men IFK Vänersborg vill givetvis studsa tillbaka och börja plocka poäng igen, och nästa chans kommer på lördagen på Sjöaremossen.

Hemmalaget Frillesås, tränat av mångårige IFK-försvararen Jesper Larsson, har överraskat många positivt den här säsongen och har med åtta omgångar kvar att spela redan tagit fler poäng (13) än förra säsongen, och är i allra högsta grad inblandade i den slutspels- och kvalstrid som även IFK Vänersborg är inblandade i där det bara skiljer fem poäng från kvartsfinal ner till kvalplats.

Frillesås har den här säsongen spelat ett högintensivt spel med mycket skridskoåkning och lyckats hålla många matcher jämna och täta. Offensiven anförs oftast av finske mittfältaren Tero Liimatainen som varit mycket bra hela säsongen, samt de giftiga målskyttarna Linus Jönsson och Nico Nevalainen och speedkulan August Klang. Den kvartetten var i högsta grad delaktig i att Frillesås lyckades besegra IFK Vänersborg i Arena Vänersborg med 3-5 i november.

Då gjorde de blåvita en slät figur men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och revanschlusten är garanterat stor hos IFK-spelarna. Laget har också goda minnen från Sjöaremossen; förra säsongen vann man där med 6-4.

Halland ska dessutom bjuda på finfint bandyväder dagen till ära – 6-7 minusgrader, sol och i princip ingen vind utlovas. Så ta er ner till Sjöaremossen, klä er varmt och heja fram IFK Vänersborg till två poäng!

Avslag är kl 15.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno