Inför Frida Bandycup

Frida Bandycup är världens största 7 manna turnering, det som gör den extra unik är att den bara är för tjejer

IFK Vänersborg anordnar i helgen den fjärde upplagan av Frida bandy cup och intresset har som tidigare år varit jättestort. Med sammanlagt 34 lag anmälda (29 svenska och 5 norska) räknas turneringen som en av världens största när det gäller flickbandy. -Cupen i sig har satt IFK Vänersborg på bandykartan och givit bra förutsättningar att bedriva flickbandy. Vi har mer än fördubblat antal tjejer som nu är med och spelar i IFK, vilket är väldigt glädjande, säger tävlingsgeneralen Mats Ahlstedt, som också är en av initiativtagarna till den mycket populära Frida cupen. 

Det tog  bara några få minuter så var årets upplaga av Frida bandy cup fulltecknad. Ett så pass stort tryck blev det att IFK:s flicksektions webbplats kraschade.  Bakom succén med turneringen är ett mycket gediget och hårt arbete från arrangerande IFK Vänersborg. -Redan i januari påbörjades förberedelserna inför årets turnering då vi bokade  istider för lördagens och söndagens tävlingsdagar. Sedan har det varit mycket jobb med hotellbokningar, ta hand om lagens anmälningar, spelschema bland annat,  så det blir många timmar vi lägger ner. Vi har fått fantastiskt bra hjälp och stöd av ideella krafter, föräldrar till barnen främst som verkligen ställer upp. Utan dem kan vi inte genomföra en sådan stor turnering, så dem vill vi verkligen tacka speciellt. 

-Söråker är det laget som reser längst för att vara med i Frida cupen. Sedan kan vi konstatera att Mölndal bandy som var med i vår första upplaga  av Frida bandy cup nu är tillbaka och har anmält lag igen. Sedan är  det jätteroligt att Västerstrand som ifjol var speciellt inbjudna och då fick mixa ett lag då de inte hade tillräckligt med flickor nu har ett eget lag med  till detta år. Det skall bli jätteroligt att det nu är dags för årets Frida cup och framförallt F13 kommer bli en tuff och spännande kamp, med 16 lag anmälda, fortsätter Mats Ahlstedt.

IFK Vänersborgs flicklag deltar med med fyra lag. 2 stycken F13 lag och 2 stycken F10 lag.- Det blir sista gången tjejerna i F13 spelar Frida Bandycup så det känns såklart lite vemodigt och speciellt får man ändå säga.  Vi får väl köra igång en 11 manna cup för tjejer tills nästa år, inte mer med det säger,  Martin Frändberg .

Vi hälsar publiken och alla deltagande lag och funktionärer hjärtligt välkomna till ännu en förhoppningsvis oförglömlig och spännande Frida bandy cup, den fjärde i ordningen.

 

text: Niklas Thonander

foto : Patrik Karlsson