Inför första träningsmatchen mot Gripen Trollhättan

Alexander Zitouni och hans lagkamrater är redo för match mot Gripen Trollhättan imorgon.

Efter ispremiären och internmatchen mot IFK Legends som lockade storpublik förra veckoslutet  så  är det nu dags för IFK:s första ”riktiga” träningsmatch för säsongen. För motståndet står lokalrivalen Gripen/Trollhättan på torsdag i Arena Vänersborg.

-Det skall bli spännande att komma igång och se vart man står. Vi har en del nya killar så det kan ta lite tid att spela ihop laget, men vi har tränat på riktigt bra under försäsongen så det känns bra, säger anfallaren Mikko Lukkarila.

 Huvudtränaren Ari Holopainen är nöjd med lagets försäsong och blickar fram mot säsongen med tillförsikt. -Det har varit en bra försäsong för oss. Våra fystränare Mikael Werner och Mattias Brunberg har gjort ett jättebra jobb, vilket killarnas testresultat tydligt visar.

-Vi har en väldigt bra stämning i laget. I helgen hade vi en kickoff där vi träffades och hade trevligt och även en del teoretisk  genomgång där vi gick igenom litegrann på hur vi vill spela i vinter. -Framförallt skall det bli roligt att få komma igång och spela matcher nu och se hur långt vi kommit i våra förberedelser, säger Ari Holopainen.

Kiosk, souvenirshop kommer såklart vara öppet under torsdagsmatchen mot Gripen och där kommer det också finnas möjlighet att köpa säsongskort till IFK:s matcher. Matchen startar 19.00.

 Text: Niklas Thonander