Inför elitseriepremiären!

Inför:

IFK Vänersborg – Sandvikens AIK, fredag 23 oktober kl. 19.00

Läs Passningen och intervju med Olle Berglund som ikväll ställs mot sitt förra lag:

Köp biljett!

Underlätta ditt besök i Arena Vänersborg och köp din biljett här.

Entrén och Arnes Bar är öppet från kl. 17. Välkomna!

 

Läget i laget

Stefan Karlsson, tränare

Efter en lång försäsong är det äntligen dags för premiären alla längtar efter, och Stefan Karlsson och hans mannar känner sig väl rustade.

 
– Efter SAIK-matchen i World Cup har vi haft en stigande positiv känsla. Det har varit lite svajigt under försäsongen, men det är inte så konstigt när vi har många nya spelare och nya positioner, säger Stefan Karlsson.

Alla spelare är friska och skadefria och Karlsson har alltså hela truppen till sitt förfogande. Nils Berner och Joakim ”Kimmen” Johansson kommer att stå över första matchen mot SAIK.

– Det är knivskarpt nu. Både Berner och Kimmen kommer att spela framöver, men det här är truppen som vi ser är bäst för kvällens uppgift, meddelar Stefan.

Det har testats lite positioner under försäsongen och bland annat har nyförvärvet Ilari Moisala sett ut att vara den givne libron. Men nu är istället Martin Röing tillbaka på libroplatsen.

– Jag hade en väldigt klar bild av att Moisala skulle spela libro. Men nu har vi optimerat det bästa för laget, och jag tycker Ilari har stigit flera klasser i försvaret, säger Stefan.

Ett annat nyförvärv som vi ska hålla ögonen på ikväll är 22-årige Felix Pherson med nummer 8 på ryggen.

– Felix är duktig med bollen, bra på att värdera lägen och kraftfull framåt, berättar Stefan.

Med kanske världens vassaste anfallstrio bestående av Patrik Nilsson, Erik Pettersson och Christoffer Edlund, är SAIK möjligen den tuffaste möjliga starten för kamraterna. Men Stefan Karlsson räds såklart inte kvällens motstånd.

– Vi kommer inte att stå med mössan i hand. De har ett bra lag, men vi funderar mest på hur vi själva vill agera. Vi ska göra en kollektivt bra insats och utnyttja våra spetskvaliteter. Och vi har har en bra bild från att vi vann mot dem i fjol, avslutar Stefan Karlsson.