Inför Elitserieavslutningen Sandviken – IFK

pk9947

Stefan Karlsson funderar på sluspelet

Elitserien avslutas imorgon tisdag när IFK åker till Sandviken för att möta SAIK. En match som i praktiken inte betyder så mycket för IFK nu när slutspelsplatsen är säkrad.

– Vi vill självklart avsluta på ett snyggt sätt och göra en bra match, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson. Vi ska fokusera på en del detaljer i spelet som kommer att bli viktiga i slutspelet.

Så ni har redan nu slutspelet i tankarna?

– Det är klart att vi funderar på slutspelet, men först ska vi stänga serien imorgon. Sedan får vi invänta lottningen och börja planera för kvartsfinalspelet.

Ska IFK kunna störa Sandviken imorgon behövs det nog att man höjer sig ett par snäpp jämfört med matchen mot Tillberga.

– Det märktes att vi var slitna i söndags mot Tillberga, så det blev en lågintensiv match. Vi har haft ett tufft program med mycket resande och lite sömn, och det kände vi av.

Nu ska dock IFK-spelarna få mer vila, för efter matchen mot Sandviken sover man över i Gävle och åker utvilade hemåt på onsdag.

Det blir också två ändringar i laget sedan sist.

– Skorven (Jonas Persson) står i mål, det var bestämt sedan tidigare att han skulle få ytterligare en match innan slutspelet så han är igång om det skulle behövas, förklarar Stefan Karlsson.

Även Joakim Johansson går in i laget, då en lätt förkyld Richard Kamperin Wallin stannar hemma.

Till sist, har ni någon önskemotståndare i slutspelet?

– Det är inget som vi kan påverka så det blir den det blir. Vid halvtio imorgon kväll vet vi vem vi får möta och då börjar vi om igen, avslutar Stefan Karlsson.

Jonas Skorven Persson

1 Jonas Persson

26 Joakim Johansson

 

Matchen sänds på bandypuls

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson